20.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Mayer trijumfirao u superveleslalomu; odlična najava sutrašnjeg spusta

U austrijskom Kitzbuehelu održan je peti, definitivno najbolji, superveleslalom sezone. Pobjedu je odnio domaći predstavnik, aktualni olimpijski pobjednik u spustu, Matthias Mayer.

Ovaj petak imali smo prilike svjedočiti novoj, sjajnoj superveleslalomskoj utrci. Austrijski Kitzbuehel poznat je kao najatraktivnija destinacija Svjetskog skijaškog kupa te je i ovoga puta, bar do sada, opravdao tu titulu. Do sjajnih rezultata na Streifu mogu doći jedino vrhunski skijaši te trenutna forma pojedinaca zasigurno nije ključan faktor uspjeha. Ovu konstataciju potvrdio je i današnji rasplet utrke.

Aktualni olimpijski pobjednik u spustu iz Sochija 2014. godine stigao je do svoje četvrte pobjede u karijeri, prve ove sezone. Matthias Mayer, austrijski skijaški reprezentativac iz Gerlitzena, poput pravog kamikaze spustio se niz izuzetno zahtjevnu stazu te je ostvario vrijeme od 1:11.25, koje kasnije nitko nije uspio nadmašiti.

Do druge pozicije stigao je Talijan Christof Innerhofer. Iako tijekom cjelokupne sezone nije uspio postići zadovoljavajuću formu, na Streifu je pokazao svo svoje skijaško umijeće. Iako nije odskijao idealnu vožnju, čak je nekoliko puta bio na rubu ispadanja, sa zaostatkom od malenih 0.09 sekundi uspio je stići do svog četrnaestog postolja u karijeri.

Treće mjesto osvojio je Švicarac Beat Feuz. Poput Innerhofera, i on već dulje vrijeme nastoji postići zadovoljavajuću natjecateljsku formu, no danas je svakako podsjetio na svoja najbolja izdanja. Zaostatak za pobjednikom iznosio je 0.44 sekunde, stoga Feuz apsolutno može biti zadovoljan ostvarenim postignućem.

Današnja utrka zapravo je sjajna najava za sutrašnji spust, koji prema rasporedu započinje u 11:30 sati. Nažalost, u toj utrci nećemo imati prilike vidjeti Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji je zbog bolova u koljenu podvrgnut novoj operaciji, stoga je ova sezona za njega završila. Iako ne nastupa u spustu, Ted Ligety niti teoretski ne bi mogao okušati slast Streifa jer je, poput Svindala, podvrgnut operaciji leđa te je i za njega ova sezona gotova.

Ostaju nam mnogi drugi skijaški znalci. Bit će zanimljivo vidjeti može li se ponoviti prošlogodišnji poredak: Fill, Feuz, Janka, ili će možda netko drugi ući u skijašku besmrtnost. Uz navedenu utrku, sutra je na rasporedu i ženski spust u njemačkom Garmisch Partenkirchenu. Utrka započinje u 10:15 sati te je dobro zagrijavanje za ono što slijedi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 382114
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr