NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.03.2012.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, SG (m): Svindal bez bodova, ali s Globusom

Aksel Lund Svindal na posljednjoj superveleslalomskoj utrci sezone osvojio mali Globus najboljeg u disciplini.

Morali smo čekati do posljednjeg superveleslaloma sezone da bi doznali osvajača malog Globusa u ovoj disciplini. Osvojio ga je Aksel Lund Svindal (naslovna) koji je u Schladming i došao kao vodeći superveleslalomaš, ali propustio je Norvežanin to učiniti u velikom stilu.

"Nisam osvojio niti jedan Globus u zadnje tri godine. I ovo je svakako veliki uspjeh za mene. Današnja trka za mene nije bila dobra, no to je tako. Čovjek ima boljih i lošijih dana.

Mislim da će Svjetsko prvenstvo biti odlično, jer su uvjeti zaista vrlo dobri. Do kraja tjedna planiram nastupiti još na velelsalomu, dok za slalom nisam siguran. Više jednostavno nisam slalomaš kao nekada i ne želim forsirati tu disciplinu ako ne moram.

Želio bih još spomenuti kako se divim ovim mladim nadama koje pokazuju zavidnu razinu skijanja. Prije svega mislim na Hirschera i Pinturaulta. Obojica su definitivno nositelji novog vala i od njih možemo očekivati odlične rezultate u budućnosti", svoje osvajanje malog Kristalnog globusa u superveleslalomu prokomentirao je Aksel Lund.

Svindal je danas, naime, završio tek 16., tj. bez bodova, no srećom po njega niti konkurenti Didier Cuche i Beat Feuz nisu briljirali. Dapače, Feuz nije uspio niti završiti utrku što mu predstavlja puno veći problem u borbi za veliki Globus. Izletio je Švicarac iz idealne putanje u donjem dijelu staze, pao i ostao bez bodova danas.

Utrku je zato fenomenalno iskoristio njegov takmac za naslov najboljeg u sezoni. Marcel Hirscher je sa startnim brojem 2 sjajno odskijao niz Planai i završio s vremenom koje je bilo dovoljno za treću stepenicu podija. S novih 60 bodova primakao se Feuzu u ukupnom poretku na 75 bodova zaostatka, a pred nama je vikend s njegovim paradnim disciplinama, veleslalomom i slalomom.

-.-Goran Razić-.-

"Jako mi puno znači ovaj današnji plasman na pobjednički podij! Jednako u borbi za ukupni poredak Svjetskog kupa i kao poticaj za budućnost u brzim disciplinama.

Današnja staza mi je jako odgovarala. Imala je puno promjena smjera i bila je tehnički zahtjevnija. Snijeg mi je također išao na ruku, bilo je puno 'gripa'.

U slijedećim utrkama nema puno kalkuliranja. Feuz i nadalje ima lijepu prednost u ukupnom poretku i nema mi druge nego ići najjače što mogu", izjavio je nakon utrke Hirscher.

Utrku je, inače, dobio Christof Innerhofer koji se vratio pobjedama nakon više od godine dana.

"Ovo je bio odličan završetak sezone. Posebno uzmu li se u obzir svi moji zdravstveni problemi (pogotovo s leđima, nap.a.). Ovo mi daje dosta samopouzdanja da mogu dobro odvesti trku na ovoj stazi. I unaprijed se već veselim utrkama na Svjetskom prvenstvu", kratak i jasan bio je današnji pobjednik utrke.

Drugo je mjesto zauzeo Alexis Pinturault sa šestim podijem sezone. Svindal je superveleslalomski Globus osvojio s jednom pobjedom ove sezone, dva druga mjesta te još četiri plasmana među deset najboljih.

Sutra je na rasporedu u Schladmingu Nations Team Event, ekipno natjecanje reprezentacija.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. INNERHOFER Christof (ITA) 1:21.24
2. PINTURAULT Alexis (FRA) +0.02

3. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.06
4. MARSAGLIA Matteo (ITA) +0.22
5. REICHELT Hannes (AUT) +0.29
5. RAICH Benjamin (AUT) +0.29
7. MAYER Matthias (AUT) +0.47
8. JANSRUD Kjetil (NOR) +0.48
9. CUCHE Didier (SUI) +0.77
10. STREITBERGER Georg (AUT) +0.96

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 210414
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr