05.04.2009.      

Autori: Tomislav Matošin, Vjeran Baranović

Photo:
D. Repač (gore desno)
N. Zrnčić-Dim (lijevo)
B. Vajdič (dolje desno)

 

Održan 74. ski dvoboj Zagreb - Celje

U nedjelju je na Rogli po 74. put održan najstariji dvoboj gradova Zagreb – Celje.

Iako su Zagrepčani prošle godine bili pobjednici ove godine doživjeli su jedan od najtežih poraza u povijesti dvoboja. Prema propozicijama ukupni pobjednik je ona momčad koja u 19 starosnih kategorija osvoji više prvih mjesta gdje su Celjani potpuno deklasirali Zagrepčane rezultatom od čak 18:1! Jedinu pobjedu za reprezentaciju Zagreba u svojoj kategoriji ostvario je naš veteran Davor Senci.

Tomislav Matošin-.--.-Među stotinjak natjecatelja našao se i predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza, Darivoj Repač, koji je dvoboj popratio riječima: "Rezultatima ove godine nisam zadovoljan. Imamo dosta drugih mjesta, ali i to je sastavni dio sporta, nekada izgubiti. Na žalost ove godine nismo došli sa najjačom ekipom jer nisu svi mogli doći zbog drugih obaveza. Sljedeće godine smo u Zagrebu i mislim da ćemo onda sigurno pobijediti". Također se osvrnuo na odličnu organizaciju dvoboja;  "Celjani su odlični domaćini. Jučer su nam priredili cjelodnevni program i dobru zabavu.", te važnost rezultata; "Rezultat je bitan. Sve je ovo zgodno i mi se družimo, ali da nije rezultat bitan zašto se mi onda natječemo kada smo mogli odmah ići u birtiju (smijeh)".

Iako su bili najavljeni za nastup kao i navedeni u startnoj listi na utrku nisu došli Ivica i Janica Kostelić. Ivica nije bio u mogućnosti doći radi lakše ozlijede koljena te nije htio riskirati pogoršanje dok, pretpostavljamo, da Janica nije htjela dolaziti bez obitelji. Njihov otac Ante Kostelić - Gips, od kojeg se očekivao prvi nastup u najstarijoj kategoriji, bio je spriječen doći zbog poslovnih obaveza. Mada bi njihovo pojavljivanje izazvalo dosta pažnje, eventualne pobjede ne bi previše utjecale na ukupan rasplet dvoboja.

Tomislav Matošin-.--.-Iako je Natko Zrnčić-Dim završio kao drugi u svojoj kategoriji zadovoljan je što sudjeluje na utrci ovakvog karaktera; "Super je ova tradicionalna utrka i drago mi je da mogu sudjelovati jer sam Zagrepčanin. Ima nas ovdje iz reprezentacije, ima nas svih uzrasta i mislim da je to jedan veliki poticaj za skijanje i lijepa priredba. Meni rezultat ovdje nije bitan, ali nekima je. Onda ja za njih sigurno dajem sve od sebe. Ovo je ipak dvoboj pa borbe mora biti". Prvo mjesto našem Natku oduzeo je Slovenski reprezentativac Bernard Vajdič koji je također izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u utrci: "Ovdje sam zato što sam iz Celja i drago mi je što nastupam u ovom legendarnom dvoboju. Ovo je lijepo druženje i da vidim svoje kolege u jednoj sezoni na jednom mjestu, ne samo natjecatelje nego i ostale. Svaka utrka je utrka, ali ovdje uživam u ovome događaju".

Tomislav Matošin-.--.-I Tin Široki, koji je završio na četvrtom mjestu u istoj kategoriji ponosan je što nastupa na ovom dvoboju: "Prije svega je to druženje i jedan lijepi susret. Svake godine se na kraju sezone se možemo malo zabaviti. Ovo je odlično. Veselimo se svi skupa i zajedno gledamo ove starije kako se ubijaju (smijeh), ali je bitan pozitivan duh. Rezultat ovdje stvarno nije bitan". U utrci je sudjelovao i naš najbolji demonstrator Luka Dobrinić koji je završio na 8. mjestu izrazivši zadovoljstvo organizacijom te nastupom uz skijaše iz Svjetskog kupa; "Trka je odlična i lijepo organizirano dugi niz godina. Puno ljudi dolazi iz Celja i dosta iz Zagreba i sve se vrti oko zabave i druženja. I ovo je jedina prilika u životu natjecati se na istoj stazi sa dečkima iz svjetskog kupa".

Iako je ovo natjecanje revijalnog karaktera gdje rezultat i nije toliko bitan koliko zajedničko druženje nadamo se da će iduće godine Zagrepčani biti bolje pripremljeni te uzvratiti Celjanima za ovaj "bolan" poraz.

Galeriju fotografija s dvoboja možete vidjeti u prilogu tekstu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266753
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr