06.04.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Arhiva Skijanje.hr i Dobr.si

 

U Sloveniji za vikend "Celje - Zagreb" i "Luža"

Rogla i Krvavec zatvaraju svoje staze prije vremena. I dok se na Rogli više neće moći skijati, na Krvavcu od sljedećeg tjedna skijanje samo vikendom. Subota i nedjelja pune događanja.

Na Rogli je skijaška sezona gotova prije nego je planirano. Toplo vrijeme odnijelo je većinu snijega, što je rezultiralo zatvaranjem skijališta. No ipak, već za vikend (u nedjelju 10.04.) s početkom u 10 sati, na rasporedu je tradicionalni, ujedno i najstariji sportski susret gradova na svijetu - onaj između Celja i Zagreba

76. puta na neformalnoj skijaškoj utrci i druženju susrest će se najbolji skijaši ova dva grada. I ove godine Zagrepčane će predvoditi trenutno najbolji skijaš svijeta - Ivica Kostelić, potpomognut Janicom, Gipsom, Natkom, Sofijom Novoselić, Tinom Širokim, Tamarom i Filipom Zubčić, te Stanislavom Markulinom. S druge strane stajat će im najbolji Celjani predvođeni Bernardom Vajdićem.    

-.--.- 

Proglašenje pobjednika održat će se u 13 sati ispred restorana Mašin Žaga, a domaćini pripremaju i iznenađenje za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. 

S druge pak strane, na Krvavcu će se moći skijati sve do nedjelje 10.04.2011. Nakon toga skijalište neće raditi radnim danima, a ponovno otvaranje planirano je za vikend 16. i 17.04.2011. U slučaju povoljnih vremenskih uvjeta skijalište bi ponovo trebalo raditi za vrijeme uskršnjih i prvomajskih praznika. 

-.--.-No ono što posebno veseli je održavanje šeste po redu Quicksilver Luže. Riječ je o ludom događaju koji je svojevrsna kruna proljetne sezone na Krvavcu. Cilj je za sve natjecatelje isti - obučeni u lude kostime i s neobičnim skijama ili sanjkama ostvariti najoriginalniji skok u improvizirano jezero u snijegu, koje je smješteno usred "Plaže", na dnu Njivica. Akrobacije i dobra zabava su zagarantirani.

Odlična prošlogodišnja posjeta, kada je na Krvavcu bilo oko 3.000 ljudi, garancija je dobre zabave do duboko u noć. Za petak je na rasporedu trening, u subotu je glavno natjecanje s popodnevnim (večernjim) partyjem, dok je nedjelja rezervirana za "slackline" party (hodanje po užetu iznad vode) i "Luža Pool party". Za najbolje su osigurane i vrijedne nagrade, isto kao i Luža Photo Contest za sve fotografe. Više informacija na www.dobr.si.


-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156239
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr