07.02.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Petero skijaša poginulo od lavine u Tirolu

Još jedna velika nesreća uzrokovana lavinom. Ovoga puta nastradalo je petero čeških skijaša, dok su dvojica ozlijeđena

Kobne lavine ove sezone se broje u desecima, a gorski spašavatelji diljem Alpa imaju pune ruke posla. Najnoviji slučaj desio se ovoga vikenda na predjelu Wattener Lizum u Tirolu, nedaleko popularnog Hintertux glečera. Dvije veće grupe turnih skijaša krenule su put bijelih padina kada je lavina zahvatila čak 17 ljudi, od čega je njih 5 na licu mjesta usmrtila, dok je 12 zakopanih naknadno spašeno.

Prema pisanju lokalnih medija bila je riječ o iznimno velikoj lavini, koja je bila čak 1,6 km široka, a na mjestu zahvata skijaša bila je duboka i do 5 metara. U akciji spašavanja sudjelovalo je je gotovo 50 spašavatelja uz pomoć četiri helikoptera te nekoliko potražnih pasa.

Još jednom se službena opasnost od lavina na razini 3/5 pokazala kao najsmrtonosnija. I dok su vrlo često više vrijednosti službene procjene opasnosti vrlo ozbiljno shvaćene, gotovo u pravilu upozorenje 3/5 mnogi skijaši i dalje ne shvaćaju dovoljno ozbiljno. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1656896
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr