26.02.2008.      

Autor: Goran RazićPhoto: Webcam, Platak.hr  

Platak "rekao" svoje

Sezona koja je davala puno nade već kasne jeseni, ipak je zakazala. Period kada na ovim prostorima zima pokazuje svoj vrhunac, ove godine daje sasvim drugačiju sliku.

Problemi na Platku već su većini posve jasni - imovinsko pravni odnosi, doprema vode, struje, nedostatak ulaganja, zastarjela tehnologija i sl. već sasvim dovoljno problema zadaju i u normalnim okolnostima, a taj efekt višestruko se množi kada niti vremenske prilike ne daju dobru podlogu za nastavak sezone.

Tako je Platak svoja vrata zatvorio proteklog vikenda. Uz nekoliko otvaranja i zatvaranja sezone borba s vremenom bila je vrlo izvjesna, a u uvjetima kada u većini kontinentalnih predjela temperature dostižu vrijednosti primjerenije za lipanj, nego za veljaču, šanse za nastavkom sezone nisu bile prevelike. Platak, s ukupno preko 30-ak dana rada, ipak radi rezultat bolji od prošle sezone, no još uvijek je to daleko od prosjeka.

Gotovo bez imalo prirodnog snijega, te uz podlogu od 20-ak cm umjetnog Radeševo bi po svim pravilima trebalo potrajati još neko vrijeme, no relativno niske jutarnje temperature, koje se najčešće kreću oko 0°C poslijepodne mijenjaju mnogo viši iznosi, koji su pogubni po stazu. Kako nada umire posljednja, relativno dobra prognoza koja je najavljena za početak sljedećeg tjedna možda će ujedno označiti i "posljednji vlak" za Platak. U slučaju zahlađenja, određene količine novog snijega ili spuštanja popodnevnih temperatura, nastavak sezone je ipak moguć. Ne preostaje drugo nego nadati se da će ljeto ipak još malo pričekati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207626
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr