15.11.2021.      

Skijanje.hr

 

Pravila za ulazak u Austriju

Trenutna Covid-19 pravila za ulazak u Austriju

Aktualne informacije mogu se pronaci na: Austria.info

Cijepljenje, preboljena infekcija („pravilo dvije mjere“): nove sigurnosne mjere u Austriji od ponedjeljka, 8. studenoga
• Austrija vrlo odgovorno ide prema zimskoj sezoni
• Stroge i jasne mjere omogućuju planiranje – pravilo dvije mjere vrijedi u cijeloj zemlji od 8. studenoga
• Austrijske domaćice i domaćini izvrsno su pripremljeni

Austrija je jedna od brojnih europskih zemalja koje trenutno bilježe sve veći broj slučajeva. Austrijska savezna vlada prije nekoliko tjedana implementirala je plan s nekoliko razina. Implementacija tog plana sada je dodatno ubrzana. Konkretno, od ponedjeljka 8. studenoga tzv. „pravilo dvije mjere“ (osobe moraju biti ili cijepljene ili moraju imati potvrdu da su preboljele zarazu koronavirusom) vrijedi u restoranima, hotelima, ugostiteljskim objektima koji rade noću, kulturnim, rekreacijskim i sportskim objektima te u žičarama. Ova dosljedna pravila neophodna su kao mjere za suzbijanje broja infekcija, a također će pomoći da se zimski turizam u Austriji ove sezone može odvijati normalno. Osim toga, istraživanje Austrijskog promidžbenog ureda za turizam u rujnu pokazalo je da je stopa procijepljenosti turista koji su zainteresirani za zimski odmor u Austriji oko ili preko 80 posto (podaci ankete iz Austrije, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Češke, Švicarske i Velike Britanije).

Austrija je već ovog ljeta dokazala da je odgovoran turizam moguć tijekom pandemije. Kao odgovorna zemlja domaćin, Austrija poduzima sve potrebne mjere kako bi zaštitila svoje goste i domaćine ove zime. „Strogim, jasnim i pravovremeno određenim propisima u zimsku sezonu ulazimo s velikim osjećajem odgovornosti. Turistička branša vrlo je dobro pripremljena za implementaciju mjera. Jedno je jasno: oni koji su cijepljeni i u budućnosti skoro pa neće ni osjetiti ograničenja. Naravno, to se odnosi i na turizam te naše goste koji zimi dolaze iz inozemstva“, kaže Lisa Weddig, direktorica Austrijskog promidžbenog ureda za turizam.

U ponedjeljak, 8. studenoga 2021. na snagu stupaju sljedeće mjere:
• Na ovim mjestima od ponedjeljka vrijedi pravilo dvije mjere:
o smještajni objekti
o gastronomski objekti
o sadržaji za slobodno vrijeme i sport
o kulturni sadržaji
o žičare
o kod usluga kod kojih dolazi do bliskog tjelesnog kontakta (npr. kod frizera)
o kod događanja na kojima sudjeluje više od 25 osoba

• Testovi na koronavirus (i PCR i antigenski testovi) načelno više ne vrijede kao dovoljan dokaz za ulaz i sudjelovanje na događajima.
• Za dokaz pod „pravilom dvije mjere“ vrijedi prijelazni rok od četiri tjedna. U tom razdoblju kao dokaz vrijedi prva doza cjepiva u kombinaciji s PCR testom – tako u prijelaznom razdoblju potpuna imunizacija nije uvjet.
• U trgovinama, muzejima, knjižnicama obvezno je nošenje FFP 2 maske.
• Potvrde o cijepljenju odsada vrijede 9 mjeseci (dosad je to bilo 12 mjeseci). Potom je potrebna još jedna doza cjepiva (najmanje još jedna, treća) kako bi potvrda bila valjana. Vrijedi prijelazno razdoblje od tri tjedna.
• Djeca do dvanaest godina trenutno su izuzeta od obveze prilaganja dokaza za ulazak. Ova uredba trebala bi se primjenjivati i u budućnosti. Trenutačno se radi na osmišljavanju pravila za maloljetnike od dvanaest i više godina koja će se moći uspješno provoditi u praksi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. studenog 2021.   18:33h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Vjerojatno u lockdown kroz 7 dana

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 230551
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr