14.10.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Puna žlica snijega: Inovativna DPS Spoon skija

Predstavljen je Spoon, inovativna freeride skija izašla iz američkog DPS-a.

DPS, malena američka skijaška manufaktura, je predstavio potpuno novi model u svojoj ponudi imena Spoon. Po Amerikancima, riječ je o inovativnom dizajnu skija namijenjenih isključivo skijanju dubokim snijegom.

O čemu se radi? Amerikanci su izveli skiju s potpuno zakrivljenom bazom ("full rocker") što je čini iznimno plovnom u dubokom snijegu, ali istodobno i vrlo neupravljivom pri prelasku preko tvrdog ili ugaženog snijega. Zato su ispred i iza veza izveli nekoliko upuštenja uz rub skije koji oblikom podsjećaju na žlicu. Otuda i ime skije. Te udubine usmjerene prema bazi skije imaju za zadaću osigurati stabilnost i upravljivost skijom u situacijama kada pod nogama nema savršeno svježeg pršića.

-.--.-dps spoon

Širina struka bi trebala iznositi 150 mm, a duljina skije 192 cm. Pozornost je posvećena i onome što se ne vidi golim okom, a to je materijal izrade. Korišten je karbonski kompozit u sprezi s drvetom topole, a sendvič konstrukcija bi trebal osigurati vrhunske vozne osobine.

DSP Spoon je skija koja se još nalazi u finalnoj fazi testiranja, no prve povratne reakcije su vrlo dobre. DPS prima naružbe za prve modele, a otvorena je i nagradna igra u kojoj sretnik može osvojiti svoj par "žlica".

DPS' Stephan Drake tests the Spoon behind Alta, Utah. from DPS SKIS on Vimeo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4637981
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr