27.05.2007.      

Izvor: Službeno priopćenje za javnost Hrvatskog skijaškog saveza 

Sljeme - ženski i muški SL u iduće 3 godine

Na proljetnom sastanku FIS-a u Portorožu (SLO), Zagrebu/Sljemenu je potvrđena organizacija ženskog te muškog slaloma FIS Svjetskog kupa i to u razdoblju od slijedeće 3 godine.

Nakon izvrsne organizacije ženskih slalomskih utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, dobivena je i dugotrajna organizacija ženske i muške utrke slaloma.

Ovo je nagrada uspješnoj organizaciji te velikom trudu i sredstvima uloženim do sada u organizaciju, i to kako Hrvatskom skijaškom savezu tako i Gradu Zagrebu te njegovom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Termini održavanja slaloma FIS Svjetskog kupa na Sljemenu su 15. veljače 2008. ženski noćni slalom te 17. veljače 2008. dnevni muški slalom, zatim 4. siječnja 2009. dnevni ženski slalom, a 6. siječnja 2009. noćni muški slalom, dok su termini predviđeni za 2010. godinu 2. i 3. veljače.

2008. godine slalom u Zagrebu je sigurno jedna od glavnih utrka skijaške sezone s obzirom da nema niti FIS Svjetskog prvenstva niti Zimskih olimpijskih igara.

Prema riječima SRS-a (Međunarodnog udruženja proizvođača natjecateljske skijaške opreme), pri prezentaciji svoje strategije suradnje sa FIS-om u budućnosti istaknuto je da bi u kalendaru FIS Svjetskog kupa trebalo biti još više utrka kao što su Kitzbühel, Schladming te Zagreb, čime je Zagreb uistinu svrstan u sam vrh organizacije utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa.



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 294995
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr