22.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Sljeme spremno za Vip Snow Queen Trophy

Sljemenski Crveni spust, sada je to sasvim izvjesno, spreman će dočekati po jedan slalom Svjetskog kupa skijašica i skijaša 3. i 5. siječnja 2012. godine.

Najvažnija je to informacija koja se mogla saznati na današnjoj konferenciji za medije u zagrebačkom Westin hotelu. A upriličenoj upravo vezano uz održavanje već osmog izdanja utrka FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju na Zagrebačkoj gori.

"Za izradu tzv. umjetnog snijega utrošili smo do sada oko 12 000 kubika vode. I u ovome trenutku mogu već reći da je Crveni spust sa svojom snježnom podlogom spreman za najbolje skijašice i skijaše svijeta. Još je preostalo svega nekoliko manjih problematičnih mjesta, koja ćemo bez većih problema riješiti. No iznimno niske temperature proteklih dana omogućile su nam uspješno dovođenje posla do pred sam kraj. Čak i unatoč činjenici da na Sljemenu imamo već poznatih kroničnih problema s vodom.

Iz tog razloga prethodne smo dane uspjeli iskoristiti samo za pripremu Crvenog spusta za utrke. A ono što mi stalno ponavljamo, da nam gore treba više vode, pokazalo se i prethodnih dana. Uvjeren sam, naime, da bismo u proteklih tjedan dana, uz više vode na Sljemenu, sada već i za rekreativne skijaše imali spremne i ostale staze. Te bi Sljeme u potpunosti bilo prekriveno snijegom", izjavio je na konferenciji Igor Žiljak ispred sljemenskog 'ljudstva' zaduženog za zasnježivanje staza.

"Mi u akciju krećemo 29.12. A ovo što smo sada čuli od Igora sve nas zajedno iznimno jako veseli", rekao je glavni stručnjak za pripremu sljemenske staze za Svjetski skijaški kup, Reno Fleiss. I još nadodao:

"Stazu ćemo pripremati ubrizgavanjem isključivo vode, pod visokim pritiskom, do dubine od cca 40 cm snježne podloge. Sve kako bismo dobili što kompaktniju podlogu.

Ove sezone u pripremu staze za samu utrku bit će sveukupno uključeno točno 127 ljudi. Sve članova što zagrebačkih, što ostalih hrvatskih skijaških klubova. A i ovoga puta u goste nam dolazi i naših 14 prijatelja iz slovačke Jasne.

Kompletna staza, s postavljenim sigurnosnim mrežama i svim grubim pripremama, mora biti gotova do 1. siječnja navečer. A 2. siječnja, dan uoči ženskog slaloma, odlučili smo si ostaviti još za završne fine radove na stazi."

Na konferenciji za medije nazočni su bili i predsjednik te direktor Organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophy sljemenskih slalomskih utrka, Miho Glavić i Vedran Pavlek. Bila je tu i Ana Jelušić, koja će 2012. godine na Sljemenu biti i predvozačica s kamerom za potrebe televizije, radit će i svoj medijski posao koji trenutno obavlja za Svjetsku skijašku federaciju. Ali će i, zajedno s Nikom Fleiss, služiti kao svojevrsna spona između prisutnih novinara i samih natjecateljica i natjecatelja koji dolaze u Zagreb.

U ime gradske uprave, snažnu podršku Vip Snow Queen Trophy slalomskim utrkama na konferenciju za novinare došla je izraziti prvenstveno zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, Jelena Pavičić-Vukičević. Dok je u ime tzv. realnog sektora te u ime generalnog sponzora utrka, Vipneta, riječi snažne podrške uputio Mladen Pejković, predsjednik Uprave tvrtke.

Sve detalje vezane uz prodaju i cijene ulaznica, točan program natjecanja te ostale iscrpne informacije vezane uz Vip Snow Queen Trophy slalomske utrke moguće je pronaći na službenim Internet stranicama natjecanja

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 543007
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr