11.02.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić  

Soldeu SL (ž): Schild šesti put u sezoni

Pobjeda Marlies Schild u Andori.

Prva je vožnja u andorskom skijalištu Soldeu-Grandvalira završila neuobičajeno loše za favoritkinju Marlies Schild (naslovna fotografija). Austrijanka je na dobro pripremljenoj stazi Avet zauzela peto mjesto s više od sedam desetinki sekunde zaostatka za najbržom Tanjom Poutiainen. Iskusna se Finkinja najbolje snašla na završnoj strmini zamjetnog nagiba. "Preživjeti" je nisu uspjele zato Maria Hoefl-Riesch te Lindsey Vonn uz još šest skijašica, a Tina Maze je zaostala više od sekunde za Poutiainen.

U drugoj je vožnji zato Schild dala "gas". Nanizala je "kolce" svojom prepoznatljivom filigranskom tehnikom i do kraja staze više nego udvostručila prednost nad tada vodećom Nastasiom Noens. Kathrin Zettel i Frida Hansdotter koje su startale poslije nisu joj se mogle približiti svojim izvedbama. Mlada Christina Geiger, druga u prvoj vožnji, nije uspjela završiti utrku što je značilo da na putu do šeste pobjede sezone Schild stoji samo Poutiainen.

I sjajno je Finkinja krenula u obranu prvog mjesta, no tik pred ciljem na završnoj strmini i nju je snašla sudbina Lindsey Vonn. Nije uspjela završiti utrku i doći do svoje prve pobjede sezone. Prednost Marlies Schild u slalomskom je poretku tako narasla na 239 bodova, a do kraja sezone su ostala još tri slaloma. U Andori bi skijašice sutra trebale voziti veleslalom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:39.44
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.60
3. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.86
4. NOENS Nastasia (FRA) +0.92
5. ZUZULOVA Veronika (SVK) +1.22
6. BORSSEN Therese (SWE) +1.23
7. DUERR Lena (GER) +1.44
8. GAGNON Marie-Michele (CAN) +1.56
9. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.70
10. SHIFFRIN Mikaela (USA) +1.81

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231900
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr