Skijanje.hr

04.01.2011.      

Autori: Matija Kralj, Goran Vukelić

Photo: Kristijan Komarica i Goran Vukelić

 

SQT Zagreb, SL (ž): Ana i Sofija u 2. vožnji!

Marlies Schild (AUT) nalazi se u vodstvu nakon prve vožnje Vip Snow Queen Trophy slaloma Audi FIS Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu. Ana Jelušić nakon prve vožnje na 15. poziciji, Sofija Novoselić 24.

Najbrže vrijeme Marlies Schild u prvoj je vožnji iznosilo 1:01.09. Sa startnim brojem 21 vremenu Marlies Schild najviše se uspjela približiti Manuela Moelgg (ITA) uz samo 19 stotinki sekunde zaostatka. Treće mjesto nakon prve vožnje sljemenskog slaloma drži Maria Riesch (GER) uz 76 stotinki sekunde u odnosu na vodeću. Dok "top 5" skijašica nakon prve vožnje Sljemena zaključuju Maria Pietilae-Holmner (SWE) te Sarah Schleper (USA, startni broj 30) uz 78 odnosno 98 stotinki sekundi zaostatka u odnosu na M. Schild.

Ana Jelušić (naslovna i fotografija ispod) sa startnim je brojem 18 u prvoj vožnji odskijala vrijeme 1:03.33. Kako sama kaže, uz ponešto odsklizavanja skija i pomalo rezerviraniju vožnju prema cilju, završni zaostatak u odnosu na Schild za Anu Jelušić nakon prve vožnje iznosi 2 sekunde i 24 stotinki sekunde. Dostatno za 15. poziciju prve vožnje.

-.--.-ana jelusic

"Solidno skijanje. Imala sam lijepa dva prolaza. Nakon toga su mi se dogodila dva problema na stazi. I onda automatski postaneš malo rezerviraniji. To je tako automatski, ne možeš na stazi previše u vožnji razmišljati.

Tu negdje s 14., 15. pozicije pokušat ću u drugoj vožnji napasti mjesto u prvih 10. Nije to neki "must", ali dat ću sve od sebe. Šteta za ovu maglu koja mrvicu kvari dojam, osobito TV gledateljima, no nama na stazi ipak manje smeta"
, izjavila je nakon prve vožnje za Skijanje.hr Ana Jelušić.

Sa startnim brojem 62 drugu vožnju Sljemena izborila je i Sofija Novoselić (fotografija dolje) s 24. vremenom prve vožnje i 3.55 sekundi zaostatka u odnosu na M. Schild! Sofija je, kao i cijelo Sljeme, "eksplodirala" od sreće po prolasku ciljem. Mlada skijašica ove sezone sama financira svoje nastupe i ovakav jedan rezultat joj daje veliki poticaj. "Nisam pojma imala da je to bilo dovoljno za ulazak u drugu vožnju. A onda kad sam ušla u cilj i vidjela 25. mjesto... Izvan sebe sam!", nije skidala Sofija osmijeh s lica dok su svih strana pljuštale čestitke i zagrljaji.

-.--.-sofija novoselic

Tea Palić je sa startnim brojem 65 prvu vožnju završila na 39. poziciji (+ 6.43 sek. u odnosu na Schild). Nije uspjela ući u drugu vožnju, no podijelila je sreću kolegice iz reprezentacije: "Imala sam problema od početka staze. Žao mi je što nisam mogla bolje odskijati. Presretna sam zbog Sofije, a ja ću pokušati dogodine."

Druga vožnja sljemenskog slaloma skijašica na rasporedu je od 18:00 h.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3213507
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr