NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Marlies Schild na skijama, cilj Svjetsko prvenstvo!

Marlies Schild definitivno će 'pokušati nemoguće' i ipak se pokušati dovesti u stanje za obranu naslova svjetske slalomske prvakinje u Schladmingu.

Iako su nakon ozljede koljena u Areu, pa potom obavljenog operativnog zahvata, za višegodišnju 'vladaricu' svjetskog ženskog slaloma sve prognoze govorile o prijevremenom kraju skijaške sezone 2012/13., najnoviji razvoj događaja puno je bolji od onoga što je službena medicina mogla predvidjeti. Marlies Schild stala je opet na skije, odradila prvo skijanje i ustanovila - da se operirano koljeno ponaša sasvim dobro te da nema nikakvih posebnih bolova.

Koliko je daleko toliko je i blizu mogućnosti nastupa na slalomu SP-a u Schladmingu - definitivna je poruka informacija koje trenutno pristižu iz Austrije. Slalomska forma nije još, naravno, na razini na kojoj bi to Marlies željela. Na ograničenje maksimalnih četiri skijašice iz jedne zemlje po disciplini u 'brutalnoj' austrijskoj konkurenciji Marlies, a i austrijski treneri, ne moraju se obazirati i kalkulirati, budući da ona kao aktualna svjetska prvakinja iz Garmisch-Partenkirchena na utrci ima osiguran start kao peta Austrijanka. A već od jučer, pa sve do 16. veljače, kada je ženski slalom na rasporedu, za Schild sada počinje bitka s vremenom ne bi li u koliko-toliko pristojnom stanju ipak pokušala nastupiti na zasigurno posljednjem Svjetskom prvenstvu na domaćem terenu u njenoj karijeri.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231605
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr