NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Courchevel, SL (ž): M. Schild izjednačila Schneider

Nakon današnjeg slaloma u Courchevelu (FRA) legendarna Vreni Schneider (SUI) nije više usamljena na poziciji rekorderke po broju slalomskih pobjeda na utrkama Svjetskog kupa.

Zbog ozljede koljena na ovaj je trenutak čekala nešto dulje nego što je to bilo za očekivati, no trećom pobjedom u trećem nastupu na slalomu Courchevela Marlies Schild (AUT) uspjela se danas s ukupne 34 pobjede izjednačiti s Vreni Schneider na poziciji apsolutne rekorderke po broju slalomskih pobjeda na utrkama Svjetskog kupa.

Od samog početka sve je, zapravo, za Marlies išlo idealnim scenarijem. Isprva je već iz startne kućice mogla vidjeti kako njezina mlađa sestra Bernadette u prvoj vožnji sa startnim brojem 9 preuzima vodstvo na utrci. Vodstvo kojeg je mlađa sestra Schild po prvi puta u karijeri u Svjetskom kupu uspjela i zadržati sve do kraja vožnje. 13 stotinki sekunde u toj je prvoj vožnji od Bernadette Schild sporija bila Frida Hansdotter (SWE). A potom se Marlies i sama spustila niz "Emile Allais" stazu koja joj je u prošlosti toliko odgovarala.

Izvan prve jakosne skupine, sa startnim brojem 16, Marlies je odskijala vrijeme 20 stotinki sekunde sporije od sestre Bernadette. Dostatno za treću poziciju prve vožnje. Ali i puni napad u drugoj vožnji, u kojoj je potom uslijedilo ono "savršeno" slalomsko skijanje kojemu se, kada je u pitanju Marlies Schild, već toliko godina uistinu istinski divimo.

Najbrže vrijeme druge vožnje u konačnici je bilo dostatno za zbrojeno vrijeme 1:45.17. Frida Hansdotter u drugoj vožnji s dosta manjih nesigurnosti, no ipak svega zbrojenih 0.33 sek. sporija na drugoj poziciji utrke. Dok je i mlađa Schild, Bernadette, dobrim dijelom u drugoj vožnji znala sačuvati mirnoću na startu. Te sa saznanjem da teoretski skija izravno za pobjedu protiv "velike sestre" ipak odraditi drugu vožnju dostatnu za plasman na treće mjesto utrke, no uz povećih 1.22 sek. zaostatka za Marlies. Drugi je već ovo slalomski podij na utrkama Svjetskog kupa za Bernadette, u cilju, razumljivo, na opće, dvostruko veselje sestre Marlies.

Dijametralno suprotno od sestara Schild "provele" su se danas u Courchevelu obje sestre Riesch, od kojih niti jedna nije stigla do cilja u prvoj vožnji. Fenomenalan dan za austrijske skijašice, uz sestre Schild, još su 4., 5. i 7. mjestom zaokružile Kathrin Zettel, Michaela Kirchgasser te Carmen Thalmann. U "austrijskom zagrljaju", uz drugoplasiranu Hansdotter, još jedino na šestom mjestu Marie-Michele Gagnon (CAN). Mikaela Shifrrin (USA) danas u obje vožnje vrlo suzdržana na konačnoj 12. poziciji. Tina Maze (SLO) iznova na stazi u odnosu na prošlu sezonu neprepoznatljiva - završno tek 17. (!) mjesto utrke.

Posljednjeg vikenda uoči Božića najboje su skijašice svijeta sada u Val d'Isereu, gdje voze u subotu utrku spusta, a u nedjelju utrku veleslaloma.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:45.17
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.33
3. SCHILD Bernadette (AUT) +1.22
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.43
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.56
6. GAGNON Marie-Michele (CAN) +1.64
7. THALMANN Carmen (AUT) +1.72
8. LÖSETH Nina (NOR) +1.78
9. HOLDENER Wendy (SUI) +1.88
10. DAUM Alexandra (AUT) +2.02

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240674
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr