28.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

St. Moritz S (ž): Iznova Lindsey Vonn

Pobjeda Lindsey Vonn u petom spustu sezone.

Svjetski kup za skijašice se polako pretvara u "one-woman-show", a glavnu ulogu igra Lindsey Vonn. Amerikanka je danas u St. Moritzu došla do pobjede u petom spustu sezone i dodatno "zacementirala" svoje ionako pozamašno vodstvo u ukupnom i poretku disicipline.

Tina Weirather je, prije prolaska ciljem Vonn, prikazala vrlo dobru vožnju dok se iznad švicarskog skijališta sunce borilo za prevlast s oblacima i maglom. Lihtenštajku je nakraju ogrijao drugi podij karijere, a sunce je punim sjajem granulo za Vonn. Nakon početnog zaostatka na stazi Engiadina, Amerikanka je ubacila "u petu", povećala svoje vodstvo do konačnih 1.47 sekundi ispred Weirather.

Između njih dvije se uspjela ugurati Maria Hoefl-Riesch kojoj raste forma u brzim disciplinama kako sezona odmiče. Tina Maze je za korak ostala kratka na četvrtoj poziciji, već treći put ove sezone. Amerikance osim pobjede Vonn veseli peto mjesto Julie Mancuso i sedma pozicije mlade Leanne Smith.

St. Moritz će sutra, nakon jučerašnje, ugostiti još jednu superkombinaciju.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:43.65
2. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +1.42
3. WEIRATHER Tina (LIE) +1.47
4. MAZE Tina (SLO) +1.65
5. MANCUSO Julia (USA) +1.86
5. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +1.86
7. SMITH Leanne (USA) +1.89
8. GOERGL Elisabeth (AUT) +1.90
9. ROLLAND Marion (FRA) +1.95
10. MERIGHETTI Daniela (ITA) +1.96

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248954
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr