NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.01.2013.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr  

Cortina d'Ampezzo, S (ž): Povratak Lindsey Vonn

Peti spust sezone za skijašice pripao Lindsey Vonn koja je slavila ispred Tine Maze.

Gotovo jednomjesečna pauza od natjecanja u Svjetskom kupu pa "zagrijavanje" prošlog vikenda u St. Antonu s dva "top 10" plasmana i, konačno, danas povratak pobjedničkim navikama Lindsey Vonn. Tako je izgledao put aktualne pobjednice Svjetskog kupa do prve pobjede u 2013. koja je stigla na spustu u Cortini d'Ampezzo.

Vodstvo do nastupa Lindsey Vonn je držala Tina Maze s još jednim ovosezonskim izvrsnim nastupom. No, vrijeme Slovenke nije izdržalo nasrtaj Amerikanke koja je agresivnom i u trenucima nervoznom vožnjom niz impresivnu stazu Olympia delle Tofane zaslužila pobjedu.

Tina Maze i dalje suvereno drži vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa s više od 600 bodova ispred pratiteljice Marie Höfl-Riesch (danas bez bodova uslijed izlijetanja sa staze), dok je u spustaškom poretku vodeća Lindsey Vonn.

Američka je ekipa, već pomalo tradicionalno, u cjelosti pružila izvrstan nastup u Cortini. Pet je skijašica završilo među petnaest najboljih što je još jedna potvrda njihovog potencijala i dobrog rada, a Leanne Smith je čak uspjela dograbiti treću stepenicu podija.

U Cortini d'Ampezzo je sutra na rasporedu superveleslalom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:38.25
2.
MAZE Tina (SLO) +0.43
3. SMITH Leanne (USA) +0.89
4. ROLLAND Marion (FRA) +1.08
5. STERZ Regina (AUT) +1.25
6. FENNINGER Anna (AUT) +1.40
7. FANCHINI Elena (ITA) +1.54
8. GUT Lara (SUI) +1.56
9. MANCUSO Julia (USA) +1.64
10. RUIZ CASTILLO Carolina (SPA) +1.75

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 162911
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr