11.12.2010.      

Autor: Matija Kralj 

St. Moritz, VSL (ž) - najava utrke

Nakon današnjeg uslijed snažnog vjetra neuspjelog pokušaja održavanja superveleslaloma, skijašice će sutra u švicarskom St. Moritzu pokušati odraditi utrku veleslaloma.

Veleslalom St. Moritza treći je veleslalom aktualne sezone FIS Svjetskog kupa za skijašice. Vozi se na "Corviglia/Suvretta" stazi sa startom na 2435 te ciljem na 2040 metara nadmorske visine, što ujedno predstavlja visinsku razliku starta i cilja od 395 metara.

Pobjednice prvih dvaju veleslaloma, Söldena i Aspena, bile su Viktoria Rebensburg iz Njemačke i Francuskinja Tessa Worley. A Rebensburg i sunarodnjakinja joj Kathrin Hölzl, oba su se puta našle na pobjedničkom podiju (prva i druga u Söldenu pa druga i treća u Aspenu, nap.a.).

Sutrašnji veleslalom St. Moritza sa svojom je prvom vožnjom zakazan za 9:15 h, uz postavku trenera Tine Maze, L. Magonia (SLO). Dok će drugu veleslalomsku vožnju, zakazanu za 12:15 h, postaviti C. Schwaiger (GER).

Startnu listu sa 63 prezimena i imena skijašica iz 14 zemalja svijeta sa startnim brojem 1 predvodi povratnica na stazu (pauzirala od Söldena) Kathrin Zettel (AUT). A odmah iza Zettel na stazu će snažni njemački veleslalomski dvojac Hölzl - Rebensburg.

U najavi sutrašnjeg veleslaloma u St. Moritzu pridodajmo još i informaciju da će se danas otkazana utrka superveleslaloma predviđenog za ovo mondeno švicarsko skijalište odraditi već nadolazećeg petka u francuskom Val d'Isereu. Iako je danas isprva "kolala" informacija kako bi se utrka mogla odraditi u ponedjeljak u St. Moritzu, od tog plana odustalo se zbog nepovoljne vremenske prognoze za ponedjeljak.

Pobjednički podij veleslaloma St. Moritza, ovogodišnje, dakle, jedine utrke u tom skijaškom centru, svejedno ne propustite prognozirati u sklopu Skijanje.hr kladionice.  

Startna lista prvih 30 skijašica za utrku:

1. ZETTEL Kathrin (AUT)
2. HOELZL Kathrin (GER)
3. REBENSBURG Viktoria (GER)
4. POUTIAINEN Tanja (FIN)
5. MAZE Tina (SLO)
6. RIESCH Maria (GER)
7. WORLEY Tessa (FRA)
---
8. MOELGG Manuela (ITA)
9. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE)
10. GOERGL Elisabeth (AUT)
11. KIRCHGASSER Michaela (AUT)
12. BARIOZ Taina (FRA)
13. BRIGNONE Federica (ITA)
14. BREM Eva-Maria (AUT)
15. PAERSON Anja (SWE)
---
16. FISCHBACHER Andrea (AUT)
17. MANCUSO Julia (USA)
18. SUTER Fabienne (SUI)
19. VONN Lindsey (USA)
20. GIANESINI Giulia (ITA)
21. MARMOTTAN Anemone (FRA)
22. GUT Lara (SUI)
23. SCHLEPER Sarah (USA)
24. KOEHLE Stefanie (AUT)
25. GIUS Nicole (ITA)
26. DUERR Lena (GER)
27. HOSP Nicole (AUT)
28. CURTONI Irene (ITA)
29. ALFIERI Camilla (ITA)
30. BERTRAND Marion (FRA)

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 274969
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr