12.12.2010.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Tessa Worley (naslovna fotografija)

 

St. Moritz, VSL (ž): Worley za stotinku!

Tessa Worley iz Francuske pobjedi na veleslalomu Svjetskog kupa u Aspenu uspješno je pridodala još jednu danas u švicarskom St. Moritzu.

Treći veleslalom aktualne sezone FIS Svjetskog kupa za skijašice donio je danas u švicarskom St. Moritzu i završnu "dramu", i veliku "igru živaca". Nakon što je već jučer superveleslalom ispao iz programa kao žrtva snažnog vjetra, umalo se to danas dogodilo i s veleslalomom. Snažni zapusi vjetra skijašice, osobito one s višim startnim brojevima, mučili su već djelomično u prvoj vožnji voženoj od 9:15 h. A s protjekom dopodneva ti zapusi su postali još i jačima. Te je druga vožnja utrke započela sa sat vremena zakašnjenja, umjesto u 12:15 tek u 13:15 h.

Konačni rasplet utrke donio je ipak drugu vezanu veleslalomsku pobjedu nakon Aspena za 21-godišnju skijašicu iz francuskog Le Grand Bornanda, Tessu Worley. Sa zbrojenim vremenom 2:10.70 Worley je do konačne pobjede stigla petim vremenom prve i petim vremenom druge veleslalomske vožnje. A trećim vremenom prve i sedmim vremenom druge veleslalomske vožnje za samo stotinku sekunde makar podjela pobjede na utrci "pobjegla" je Tanji Poutiainen. Identična kao i Poutiainen, treća nakon prve vožnje, Tina Maze (fotografija dolje) iz Slovenije treća je završila i utrku, uz 31 stotinku sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke.

-.--.-
Najboljim vremenom druge veleslalomske vožnje Marlies Schild s 30. je mjesta nakon prve vožnje stigla sve do 12. pozicije završnog poretka utrke. Lindsey Vonn sa 16. se mjesta nakon prve vožnje probila na sedmo mjesto završnog poretka utrke. Dok je Maria Riesch veleslalom St. Moritza okončala na 19. mjestu. Sa startnim brojem 36 do petog mjesta utrke stigla je Marie-Michele Gagnon iz Kanade. A sjajan nastup i četvrto mjesto sa startnim brojem 21 upisala je Anemone Marmottan iz Francuske.

Viktoria Rebensburg i Kathrin Hoelzl ovoga su puta "zabrljale" drugu vožnju koju je, zanimljivo, postavio njemački trener. Hoelzl utrku nije u drugoj vožnji uspjela niti završiti. Dok je Rebensburg spasila makar deseto mjesto završnog poretka utrke. Upravo Rebensburg i Hoelzl nakon prve vožnje St. Moritza nalazile su se na vodeće dvije pozicije u utrci.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. WORLEY Tessa (FRA) 2:10.70
2. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 0.01
3. MAZE Tina (SLO) + 0.31
4. MARMOTTAN Anemone (FRA) + 0.52
5. GAGNON Marie-Michele (CAN) + 0.79
6. BARIOZ Taina (FRA) + 1.06
7. VONN Lindsey (USA) + 1.07
8. MANCUSO Julia (USA) + 1.18
9. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.34
10. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.56

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 170346
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr