NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

SP Schladming, VSL (ž): Zlato fenomenalnoj Worley, srebro Maze

Tessa Worley nastavila je odličan niz francuskih medalja na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu veleslalomskim zlatom. Tina Maze srebrna, Anna Fenninger do nove austrijske bronce.

Dvjema briljantnim veleslalomskim vožnjama na "Planaiju" Tessa Worley pridružila se sunarodnjakinji Marion Rolland s naslovom svjetske skijaške prvakinje iz Schladminga. Te veleslalomskoj bronci iz Garmisch-Partenkirchena (GER) 2011. u svojoj kolekciji medalja pridodala i veleslalomsko zlato.

Do same zlatne medalje 23-ogodišnja francuska "džepna raketa" i australskih korijena danas je stigla onako kako je to u ranoj fazi sezone na utrkama veleslaloma Svjetskog kupa radila Tina Maze. Prvim vremenom prve i bez ikakvih kalkulacija prvim vremenom i druge veleslalomske vožnje. Sve za konačno vrijeme od 2:08.06. I zbrojenih čak 1.12 sek. prednosti u odnosu na srebrnu Maze. Te 1.18 sek. prednosti u odnosu na trećeplasiranu Annu Fenninger.

Tina Maze u Schladmingu je danas odradila sjajnu drugu vožnju, pogotovo u središnjem i završnom dijelu staze. No moguće novo zlato na SP-u u Schladmingu, s obzirom na raspoloženje Worley u objema vožnjama, definitivno je ostavila u prvoj vožnji. Kada je za Francuskinjom već zaostala za 1.09 sek. Dok je u drugoj vožnji, eto, bila samo 0.03 sek. sporija od Worley. Drugo vrijeme druge vožnje Maze je ipak bilo dovoljno da na treće odnosno četvrto mjesto završnog poretka utrke potisne Annu Fenninger te na Svjetskim prvenstvima već peti puta među najboljih pet, a u tim utrkama bez medalje Kathrin Zettel.

Odlična peto i šesto mjesto na današnjoj utrci u konačnici su, uz puno zadobivenog samopouzdanja za slalom, uzele Frida Hansdotter (SWE) te Mikaela Shiffrin (USA). Plasmanom na 7. mjesto morala se u konačnici zadovoljiti Lara Gut (SUI). A diobom tek 11. mjesta još uvijek aktualna olimpijska veleslalomska pobjednica te do ne tako davno dominantna skijašica discipline Viktoria Rebensburg (GER). Slovensko zadovoljstvo današnjom utrkom, uz novo srebro Tine Maze, danas bi definitivno trebalo upotpuniti i odlično završno 10. mjesto utrke u izvedbi Ane Drev.

Drugu vožnju veleslaloma SP-a u Schladmingu, a koju na Svjetskim prvenstvima za razliku od Svjetskog kupa u tehničkim disciplinama sačinjava 60 skijaš(ic)a, od četiri hrvatske djevojke sa starta utrke osigurale su njih dvije, a zamalo i tri. Saša Tršinski prvu je vožnju završila na 54. poziciji, uz 8.77 sek. zaostatka u odnosu na najbržu Worley. A u konačnici, nakon dvije vožnje, njen je zaostatak za opet Worley iznosio 16.59 sek. na 47. poziciji utrke.

Matilda Šola drugu je vožnju osigurala s 59. pozicijom prve vožnje (+ 9.52 sek.). Dok joj je konačni plasman utrke donio 50. poziciju, uz 18.28 sek. zaostatka za najbržim vremenom. U konkurenciji 103 skijašice u plasmanu prve vožnje Tamara Zubčić zauzela je 62. mjesto uz 0.54 sek. udaljenosti od plasmana u najboljih 60 i druge vožnje. Dok je Tea Palić u prvoj vožnji odustala uslijed promašene putanje vožnje na jednim vratima.

Konačni poredak 10 najbržih:

1. WORLEY Tessa (FRA) 2:08.06
2. MAZE Tina (SLO) + 1.12
3. FENNINGER Anna (AUT) + 1.18
4. ZETTEL Kathrin (AUT) + 1.54
5. HANSDOTTER Frida (SWE) + 2.28
6. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 2.30
7. GUT Lara (SUI) + 2.38
8. GAGNON Marie-Michele (CAN) + 2.63
9. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 3.02
10. DREV Ana (SLO) + 3.15
...
47. TRŠINSKI Saša (CRO) + 16.59
50. ŠOLA Matilda (CRO) + 18.28
62. ZUBČIĆ Tamara (CRO) + 10.11 (nakon 1. vožnje)
PALIĆ Tea (CRO) - nije završila prvu vožnju

Na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu sutra se vozi i veleslalom skijaša. Na današnjem muškom FIS kvalifikacijskom veleslalomu sutrašnji nastup 18. mjestom utrke osigurao je Leo Vukelić. Dok je Elias Kolega utrku završio na 29. poziciji od 66 skijaša u plasmanu, što ne bi trebalo biti dostatno za sutrašnji nastup u kojeg ide 25 najbržih plus predstavnici zemalja koje u 50 direktno kvalificiranih i 25 s ove FIS utrke nemaju niti jednog predstavnika.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127621
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr