11.01.2009.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: s mjesta nesreće, POP TV  

U Sloveniji ratrak pregazio curicu!

Nove crne vijesti na žalost stižu ponovo. Smrtno je stradala 6-godišnja djevojčica koju je na skijalištu Stari Vrh pregazio ratrak!

Na skijalištu Stari vrh danas se ujutro dogodila teška nesreća u kojoj je poginula šestogodišnjakinja. Ona je od posljedica nesreće preminula danas popodne, javljaju iz slovenske Policijske uprave, a okolnosti same nesreće još uvijek se istražuju.

Prema prvim, još uvijek nepotvrđenim, informacijama mala skijašica se vozila s majkom na tanjuriću koji se u jednom trenutku zaustavio, kako bi ratrak mogao proći prema poligonu koji se uređuje za snowboardere. No, vučnica se ponovno pokrenula, što vozač ratraka nije na vrijeme primjetio te je zakačio djevojčicu i pregazio je.

Prema riječima Zlatka Bahovca, prometnog inspektora zaduženog za žičare na skijalištu, upotreba ratraka u radno vrijeme skijališta, dok su skijaši na vučnici nije dozvoljena, a u samo rijetkim i iznimnim slučajevima ratraci izlaze na stazu dok skijalište radi, te u tom slučaju ratrak mora imati uključenu svjetlosnu i zvučnu signalizaciju. No, vidno potreseni direktor STC Stari vrh Matej Demšar potvrdio je da je ratrak danas prijepodne, u dogovoru sa snowboard klubom iz Škofje Loke, izlazio na teren kako bi pripremio "kicker" (skakaonicu). Ratrakom je upravljao iskusni djelatnik s 12-godišnjim iskustvom, koji dobro poznaje obitelj poginule djevojčice.

Nesreću je danas potvrdio i tajnik Združenja žičničarjev Slovenije Dušan Božičnik, koji je dodao da je ovakva nesreća noćna mora svakog djelatnika žičara, no s obzirom da okolnosti nesreće još uvijek nisu poznate da ne može davati više komentara. Pojasnio je i da je zakonodavstvo vrlo strogo po pitanju sigurnosti na skijalištu te da su svi djelatnici osposobljeni i obučeni te da ratraci na skijalište u radno vrijeme izlaze samo u izvanrednim prilikama, s primjerenom signalizacijom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 208808
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr