Skijanje.hr

19.10.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Hintertux (naslovna), Kitzsteinhorn (tekst), arhiva Skijanje.hr  

Vikend podebljao snježni pokrivač

Snježne padaline koje su došle u dva vala za sada su završile. Slijedi nekoliko dana sunca pa opet snijeg

-.-Skijanje.hr-.-Alpe su pod snijegom i to više nije neka vijest. Količina snijega koja je akumulirana tvori već više nego solidnu podlogu za skijanje. Najviše snijega palo je na austrijskom Hintertuxu. Tamo je trenutno 180 cm snijega, a novi snijeg očekuje se ponovo krajem tjedna. Mölltaler Gletscher bilježi 150 cm i vrlo dobre snježne uvjete na stazama, iako još uvijek nisu u pogonu staze ispod 2700 mnv i gornje stanice gondole.

Ledenjaci iznad Stubaia, Kapruna i Söldena ipak su primili manje snijega, no i njihova razina novog snijega premašila je 50, odnosno 60 cm, dok je u Söldenu samo ovoga vikenda palo 32 cm snijega.

Novi snijeg, sudeći trenutnim vremenskim izvješćima, prognoziran je za četvrtak i petak, dok bi za vikend trebalo biti vedro i bez padalina. Ukoliko planirate vikend na snijegu i otvaranje sezone skijanja ili bordanja, ne bi bilo loše kada bi odabrali upravo sljedeći vikend za prvi spust u novoj sezoni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3215467
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr