14.01.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Wengen S (m): Feuzu najdraža utrka i crveni broj vodećeg

Beat Feuz (SUI) oduševio je brojne i bučne domaće navijače te si zasigurno priskrbio status novog švicarskog sportskog heroja pobjedom na današnjem spustu Svjetskog kupa u Wengenu. Hrvatski skijaši danas bez bodova.

Jučer je već najavio spektakularnu formu uvjerljivo najbržim vremenom kombinacijskog spusta. A danas je sve potvrdio i na samoj utrci prestižnog, najdužeg spusta FIS Svjetskog kupa na "Lauberhornu" u Wengenu.

24-godišnji Beat Feuz (naslovna fotografija) do svoje druge pobjede na nekom od spusteva FIS Svjetskog kupa, ali i do preuzimanja vodeće pozicije spustaškog poretka Svjetskog kupa, stigao je vremenom 2:35.31. Spustivši se niz stazu sa startnim brojem 16. I to kao prvi, i u konačnici se pokazalo jedini skijaš koji je uspio odskijati vrijeme brže u odnosu na startni broj 1, a kojega je danas imao Hannes Reichelt (AUT).

Reichelt je u konačnici za Feuzom zaostao za svega 44 stotinke sekunde. Dok je treće mjesto na utrci pripalo jedinom skijašu koji se, uoči nastupa Feuza, uopće uspio maksimalno približiti vremenu Hannesa Reichelta - Christofu Innerhoferu iz Italije. Kojem je drugo mjesto na utrci 'pobjeglo' za svega 5 stotinki sekunde.

Švicarsko zadovoljstvo današnjim domaćim spustem Wengena zasigurno je upotpunio plasmanom na četvrto mjesto na utrci, svojim uvjerljivo najboljim ovosezonskim spustaškim plasmanom, Carlo Janka. A Bode Miller, koji je na određenim segmentima staze čak i imao vremensku prednost u odnosu na pobjednika Feuza, u konačnici se danas mora zadovoljiti petim mjestom spusta Wengena. Uz završnih 77 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke.

Niti jedan od hrvatskih skijaša na spustu Wengena u 2012. nije uspio do plasmana u najboljih 30 i eventualnog pokojeg spustaškog boda. Ivica Kostelić sa startnim je brojem 27 odvezao vrijeme 2:39.15. Vrijeme 3.84 sek. sporije od Feuza i dostatno za plasman na završno 38. mjesto utrke. Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 46 odskijao vrijeme 2:39.81 (+ 4.50 sek.), dovoljno za 45. poziciju u završnom plasmanu utrke. Dok je Tin Široki sa startnim brojem 57 bio 9.01 sek. sporiji u odnosu na pobjednika utrke na završnoj 56. poziciji.

"Samo sam jednom do sada uspio osvojiti bodove u spustu u Wengenu. Sigurno je da nisam u najboljoj spustaškoj formi – ali mi zato ide u slalomu.

Snijeg i staza su super, međutim, osjetio sam nedostatak snage pri kraju spusta. Nakon pauze koju sam imao, zadovoljan sam s rezultatom i nastupom u Wengenu do sada", komentirao je svoj nastup nakon utrke Natko.

Sutra se u Wengenu vozi utrka slaloma.

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. FEUZ Beat (SUI) 2:35.31
2. REICHELT Hannes (AUT) + 0.44
3. INNERHOFER Christof (ITA) + 0.49
4. JANKA Carlo (SUI) + 0.61
5. MILLER Bode (USA) + 0.77
6. KROELL Klaus (AUT) + 0.89
7. FILL Peter (ITA) + 1.12
8. BAUMANN Romed (AUT) + 1.22
8. GUAY Erik (CAN) + 1.22
10. KUENG Patrick (SUI) + 1.23
...
38. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 3.84
45. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 4.50
56. ŠIROKI Tin (CRO) + 9.01

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213116
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr