NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Wengen, S (m): Domaće slavlje Künga, Ivica i Natko tik do 30

Patrick Küng (SUI) stigao je danas do svoje prve pobjede na spustevima Svjetskog kupa na njemu zasigurno "najslađem" mogućem mjestu - na domaćem spustu Wengena. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim maksimalno blizu prvom spustaškom bodu u aktualnoj sezoni.

Snažni i promjenjivi vjetar na gornjem dijelu "Lauberhorn" spust staze spriječio je danas onaj puni spustaški spektakl koji se očekivao u Wengenu (SUI). Iz tog razloga utrka se vozila "okrnjena", na stazi još skraćenijoj od one varijante za jučerašnju superkombinaciju (cca 1.750 metara kraća staza od pune dužine od 4.422 m, nap.a.)!

Start je u konačnici postavljen na tzv. "Alpweg", točno ispod "Minschkante". Čime su gledatelji uz stazu, ali i pred malim ekranima danas ostali uskraćeni za vožnju kroz dijelove staze poput "Russisprunga", "Traversenschussa" te svojevrsnog zaštitnog znaka spusta Wengena - "Hundschopfa".

U takvim uvjetima do svoje već spomenute prve pobjede na spustevima Svjetskog kupa, i svojeg sveukupno trećeg plasmana na spustaški pobjednički podij, stigao je na zadovoljstvo švicarske publike 30-godišnji Patrick Küng. Sa startnim brojem 12 Küng je odradio vrijeme 1:32.66. Vrijeme kojem su se potom još sasvim približiti u konačnici još uspjeli samo Hannes Reichelt (AUT, startni broj 21) na 0.06 te Aksel Lund Svindal (NOR, startni broj 16) na 0.07 sek. zaostatka.

S obzirom na vrlo skraćenu stazu nimalo iznenađenja da je utrku unutar sekunde zaostatka za pobjedničkim vremenom završilo 16 skijaša. A 1.57 odnosno 1.62 sek. zaostatka za pobjednikom Ivici Kosteliću i Natku Zrnčiću-Dimu bilo je dostatno za dva vrlo nezahvalna - 32. i 33. mjesto utrke, uz samo 0.06 i 0.11 sek. zaostatka do mogućeg prvog top 30 plasmana i mogućeg prvog spust boda sezone za ikojeg od dvojice hrvatskih A reprezentativaca.

Još malo frustracija danas i za austrijske spustaše. Uz šesto drugo mjesto, a bez pobjede, na posljednjih devet muških spusteva Svjetskog kupa. Dok ponajviše razloga za zadovoljstvo zapravo ima Svindal, koji je danas stigao do svojeg prvog pobjedničkog podija i zapravo uvjerljivo osobno najboljeg rezultata na spustu Wengena.

Jučerašnjim petim mjestom superkombinacije te današnjim trećim mjestom spusta opet je i 82 boda ispred Marcela Hirschera (AUT) u ukupnom poretku Svjetskog kupa. A spust prednost ispred drugog Hannesa Reichelta nakon Wengena, a uoči Kitzbühela, "zaokružio" je sada na točno 100 bodova.

Trodnevni program natjecanja u Wengenu sutra završava i slalomom za skijaše.

Završni poredak prvih 11 skijaša utrke:

1. KÜNG Patrick (SUI) 1.32.66
2. REICHELT Hannes (AUT) +0.06
3. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.07
4. FRANZ Max (AUT) +0.24
5. MILLER Bode (USA) +0.35
6. MAYER Matthias (AUT) +0.44
7. FILL Peter (ITA) +0.54
8. BAUMANN Romed (AUT) +0.60
9. CLAREY Johan (FRA) +0.62
10. FEUZ Beat (SUI) +0.74
10. DEFAGO Didier (SUI) +0.74
...
32. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.57
33. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +1.62

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 208070
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr