Skijanje.hr

06.01.2013.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Znanost zvana Hirscherologija

Sljeme danas nije svjedočilo bliskim susretima treće vrste, ali potvrdi da je budućnost već stigla - definitivno.

Nova znanost koja se bavi proučavanjem tehnike skijanja zove se Hirscherologija. Iako natjecanje na Sljemenu nosi naziv Snježna kraljica najvažnije je kako se osjećaš. Austrijanac Marcel Hirscher osjeća se poput kralja te drugu godinu zaredom sjedi na "vrhu brijega".

"Moje današnje skijanje bilo je 99 % dobro. Svjestan da moram dati sve od sebe ako želim pobjedu nakon prve vožnje odlučio sam maksimalno riskirati. Do sada sam na Sljemenu nastupao u pet navrata. Tek sam ove godine u potpunosti uspio brzinu s ravnog dijela staze prenijeti na ciljnu ravninu. To je bio ključ današnje pobjede.

Ovo je jedna od utrka Svjetskog kupa gdje nije važno što sam Austrijanac, publika spektakularno navija za sve natjecatelje bez ikakvih razlika.

-.-Goran Razić-.-

Mnogo mi znači priznanje Ivice Kostelića koji moju tehniku skijanja stavlja u kategoriju školskih udžbenika, mlad sam. Tim više što sam upravo od njega tijekom zadnjih godina doista puno naučio. Radi se o o logičnom ciklusu, smjeni generacija. Pripazite, Norvežani će biti iznimno opasni u godinama koje dolaze. Što se tiče samog Ivice bio sam iznenađen rezultatom njegove prve vožnje. Znam da ima problema s koljenom i da skija s boli. Meni je to nezamislivo.

U ovome trenutku ne želim govoriti o prognozama za cijelu sezonu, tek je siječanj. Umjesto diskusije na tu temu moram se posvetiti što boljim rezultatima i po mogućnosti pobjedama"
, konstatirao je Hirscher.

Ukupan švedski dojam pokvario je nastup Jens Bygmmarka vodećeg nakon prve vožnje. Njegov kolega Andre Myhrer uzeo je ponuđeno.

"Kao što sam najavljivao između dvije vožnje, danas sam se stvarno trudio ponovno osvojiti krunu. Međutim Hirscher je bio jednostavno prejak. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone i blizu sam cilja zadanog na početku - želim pobjeđivati."

-.-Goran Razić-.-

Austrijanac Mario Matt upotpunio je jedinstven statistički podatak ovogodišnjeg izdanja sljemenskog slaloma. Prva tri mjesta zauzeli su natjecatelji koji su ovdje barem jednom pobijedili.

"U prvoj sam vožnji imao dobar osjećaj za stazu iako sam napravio nekoliko pogrešaka. Druga je vožnja bila sve samo ne laka. Uspio sam pronaći ritam, ali sam skoro ispao na zadnjim vratima.

Nakon lošeg početka sezone te zadnjeg slaloma u Madonni di Campiglio kada jednostavno nisam imao šanse u drugoj vožnji poradili smo tijekom Božića na dodatnim analizama mojih vožnji te testiranjima opreme. Isplatilo se. Želja mi je da i nadalje držim priključak u Svjetskom kupu jer konkurencija je uvijek jaka."

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3241690
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr