24.04.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: Snowboard-mag.com Izvor: Snowboard-mag.com i BHski 

Najviša gondola na svijetu!

Uskoro počinju radovi na postavljanju gondole koja će po mnogočemu biti jedinstvena u svijetu. Osim što će u svojoj putanji biti najviša, bit će i gondola s najduljim razmakom između dva noseća stupa.

Gradnja gondole započinje već sljedećeg mjeseca u kanadskom skijaškom centru Whistler - Blackcomb, a zvršetak radova je planiran za kraj 2008. godine. Ono po čemu će gondola biti jedinstvena je podatak da će povezivati dva vrha; Whistler i Blackcomb, s time da će razmak između dva noseća stupa biti čak 3 km. Osim toga, gondola će putovati na visini od 400 m iznad tla, što će svakako biti odličan temelj za upoznavanje ljepota skijališta iz ptičje perspektive.

Navedeni podaci dovoljni su da ovo čudo tehnologije, koje će postaviti trenutno najveći svjetski proizvođač žicom povezanih prijevoznih sredstava, austrijski Doppelmayr, svrstaju na sam vrh liste rekordera.

Osim navedenih rekorda, trasa gondole kapaciteta 28 ljudi bit će duga 4400 metara, dok će put trajati svega 11 minuta. Sasvim dovoljno za uživanje u krajoliku i ono što je još bitnije – 11 minuta za povezivanje kompletnog skijališta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1182261
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr