15.09.2007.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Zillertaler Gletscherbahn 

Na Hintertuxu nova gondola

Nedavno je započela prva faza izgradnje nove gondole, Gletscherbusa 1

Početak ljeta na Hintertuxu obilježio je i početak izgradnje nove gondole Gletscherbus 1 koja će, kad bude dovršena, prevoziti putnike iz samog mjesta Hintertux do 2.100 m visokog Sommerbergalma.

Postojeća gondola za osmero ljudi, 8-er Sommerberg, koja ima jednaku trasu, i dalje će biti u funkciji, no zato će stara, pomoćna gondola 4-er Sommerberg postati dio prošlosti.

Kako doznajemo od uprave žičara Zillertaler Gletscherbahn, novi Gletscherbus bit će dugačak 1,4 km, a kabine za 24 osobe putovat će preko 9 stupova brzinom od 6 m/s. To će omogućiti da se put do prve stanice na skijalištu pređe u samo 5,25 minuta, a kapacitet nove gondole bit će 3.200 ljudi na sat.

Nova gondola upotpunit će već postojeće Gletscherbuseve 2 i 3 koji voze na sam vrh glečera, na 3.250m. Puštanje u rad očekuje se u 10. mjesecu, ali tek iduće, 2008. godine.

U međuvremenu, za predstojeću sezonu s Hintertuxa najavljuju i pojačanje snježne "artiljerije", pa će tako skijalište povećati broj topova za proizvodnju umjetnog snijega na području oko Fernerhausa.

Svakako dobre vijesti kao uvod u predstojeću sezonu koja u punom zamahu kreće s brojnim događanjima već početkom listopada!



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272149
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr