20.12.2007.      

Autor: Goran Razić 

Od subote Sljeme kompletno otvoreno

U subotu 22.12.2007. skijalište na Sljemenu proradit će u kompletnom kapacitetu. Trenutno stanje je sljedeće...

Prema riječima Dragutina Žiljka, prvog čovjeka sljemenskog skijališta, sve staze su pripremljene ponajviše zahvaljujući odličnim vremenskim uvjetima i kvalitetnom sustavu umjetnog zasnježenja. Kako je to inače slučaj najkvalitetnije je pripremljen Crveni sljemenski spust, na kojemu ima preko 80 cm utabanog i pripremljenog snijega. Staza je kompletno pripremljena mješavinom umjetnog i prirodnog snijega te bi trebala čitavu sezonu odolijevati vremenskim promjenama. Ovisno o potrebi još će se dodatno zasnježivati tijekom sezone.

Činovnička livada je također pokrivena umjetnim snijegom. Na njoj je nešto tanji sloj (oko 50 cm) pripremljenog snijega, te nudi također dobre uvjete za skijanje. Osim navedene dvije staze, djelatnici Sljeme Medvednice su pripremili i Zeleni spust, koji još uvijek nije pripremljen u čitavoj širini, no u dogledno vrijeme će i to biti napravljeno. Zeleni spust se naknadno počeo zasnježivati no napravljena je kvalitetna podloga, koja će se tijekom zime još dodatno podebljavati i pripremati. Ostale staze (okolni Plavi i Bijeli spustevi) su pokrivene isključivo prirodnim snijegom, te je pitanje koliko dobro će odolijevati navalama skijaša. Prema mišljenjima Žiljka, upravo te staze će još jednom opravdati kupnju sustava zasnježenja na Crvenom spustu, koji će svojom kvalitetom i trajnošću skijašima garantirati dugu sezonu.

Skijalište će biti u radu od 09 do 16 sati, a od ove sezone će dočekati skijaše i boardere s novim, povećanim cijenama skijaških karata. Iako se puno prašine diglo na poskupljenje karata, te iako cijena konkurira nekim većim skijalištima, vodeći ljudi Sljemena kažu da ne sumnjaju u dobar odaziv skijaša te kako kvaliteta skijanja uvelike opravdava novu cijenu. U konačnici će posjetitelji ipak sami svojim (ne)dolascima reći što misle o ovoj odluci.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 226405
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr