04.01.2008.      

Autor: Goran RazićPhoto: Freeride Battle 2007 (nastup Jania Pogačara) 

Quicksilver Freeride Battle 2008

Zima ulazi u svoj zenit. Veće količine snijega ujedno najavljuju i novi ovogodišnji Freeride Battle - freeride natjecanje za skijaše i boardere, koje se, uz neke promijene, i ove godine održava na slovenskom snijegu!

freerideZa razliku od prošle godine, osim novog generalnog sponzora, Freeride Battle ulazi u novu sezonu i s jednom novosti. Dosadašnji sistem natjecanja malo je izmijenjen, tako će cijeli happening krenuti već 11.01.2008. za kada je predviđena premijera filma s prošlogodišnjeg natjecanja. Premijera će se održati u Ljubljanskom gradu. Nakon toga, već 02.02.2008. u planu su kvalifikacije za glavno natjecanje. Kvalifikacije će dati mogućnost novim freeride nadama koje se još nisu dokazale, a imaju veliki potencijal. Natjecanje će se održati na Kaninu. Popratni program kvalifikacija trajat će dva dana, a obuhvaćat će Outdoor film festival u Bovcu.

Nakon toga dolazi ono pravo - finalno natjecanje. Baš kao i prošle godine održat će se na Vogelu, u terminu 14. i 15.03.2008. Niti ovdje neće nedostajati dodatnih sadržaja, poput koncerta u Bohinju i sl.

I ove godine pravila su ista. Natjecatelji kreću s zadanog starta prema zadanom cilju. Rutu biraju sami, a suci ocjenjuju težinu odabrane rute, tečnost vožnje, izvedbu trikova, te brzinu prolaza. Svi ljubitelji freeride-a nikako ne bi smjeli propustiti ovaj jedinstveni sportski događaj u Sloveniji.

Nakon već pomalo zaboravljenih kvalifikacija za Red Bull Snow Thrill, koje su se svojedobno održavale na Kaninu, Slovenija je dobila drugo, po mnogim mišljenjima, još kvalitetnije natjecanje. Dođite i uvjerite se sami u kvalitetu vožnje freeridera, koji će i ove godine dolaziti iz brojnih europskih i svjetskih zemalja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 493857
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr