04.04.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: arhiva Skijanje.hr

 

U Sloveniji Kanin, Krvavec, Vogel i Rogla

Skijanja u Sloveniji još ima, no daljnja zatvaranja su na vidiku. Usprkos toplom vremenu četiri skijališta i dalje nude prave "proljetno snježne" uvjete.

Krvavec snijega ima samo na stazama. Staze su u prijepodnevnim satima još uvijek vrlo dobre i tvrde, a skijalište radi svaki dan do 13 sati. Ukoliko se ne desi neko jače zatopljenje i kiša, skijalište bi trebalo raditi sve do 01.05. (vjerojatno samo vikendima). Slično je i na Rogli, koja nudi skijaške karte s 35% popusta. Sezona skijanja na ovom popularnom skijalištu završit će se u nedjelju 10.04.

Na Kaninu (naslovna) su uvjeti još uvijek odlični. Skijanje je moguće svaki dan do 16 sati, a pristup je omogućen kako s talijanske (Sella Nevea) tako i sa slovenske strane (Bovec). Na skijalištu je trenutno oko 370 cm snijega. 

Vogel (dolje) je također u radu s oko 80 cm snijega, većinom na stazama. Na Vogelu su u funkciji samo staze pri vrhu skijališta, pa sukladno tome nije moguć spust Žagarjevim Grabenom. 

Od danas, 04.04. svoje staze su zatvorile Golte, a zadnje trenutke u sezoni 10/11. odradili su Kope i Ribniško Pohorje, dok je Mariborsko Pohorje zatvorilo svoja vrata zimskoj sezoni još 29.03. Već od ranije u pogonu više nisu Kranjska Gora i Cerkno.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4719473
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr