20.06.2008.      

Autor: Tomislav Matošin

Izvor: BHski.ba

 

Velika ulaganja u BiH skijališta

Skijališta u susjednoj nam BiH kreću s konkretnim projektima te se, nakon višemjesečnih vijesti i nagađanja, pokreću s mrtve točke.

Bjelašnica tako nastavlja s daljom modernizacijom te je najavljeno svečano otvaranje radova na izgradnji nove gondole. Kako smo već najavljivali, žičara će ići od Babinog dola do vrha Bjelašnice. Ovih dana se očekuje i odluka o dobavljaču topova za umjetni snijeg, čije je financiranje preuzeo "Kanton Sarajevo". Nedavno je ponovo pokrenuta i ZOI Tours agencija, koja je bila otvorena za potrebe ZOI '84, kako bi se poboljšao ljetni turizam na Bjelašnici.

Iako su na Kupresu već dvije sezone bile ispod svakog očekivanja i dalje se radi na modernizaciji skijališta. Radovi na izgradnji zasnježivanja već su u toku, te će uskoro biti dovršena izgradnja akumulacionog jezera. Kroz nekoliko tjedana se očekuje početak polaganja cijevi za vodu, a uprava vjeruje će nova sezona biti dočekana s potpuno spremnim i izgrađenim sistemom.

Na Jahorini se kreće u suradnju s češkim investitorima koji bi trebali modernizirati žičare i sistem umjetnog zasnježenja. Ovih dana će Vlada Republike Srpske razmatrati dogovor s češkom firmom "Snowhill" koja bi trebala uložiti 50 milijuna Eura u modernizaciju, od čega bi 20 milijuna bilo uloženo već u prvoj godini. Vlada RS bi pomogla financiranje projekta s investicijama u izgradnji infrastrukture. Ovim ulaganjem ne bi došlo do privatizacije nego do suradnje, gdje bi se ostvarena dobit dijelila između firme "Snowhill" i Vlade RS kao vlasnika "Ski centra Jahorina".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 382010
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr