09.10.2008.      

Autor: Matija Kralj 

Za Schild čak dvostruki lom noge!

Kao što smo već izvijestili, Marlies Schild doživjela je danas na treningu dvostruki lom lijeve noge te time okrutno okončala skijašku sezonu 2008/09. i prije nego što je ona zapravo i počela.

Prve neslužbene informacije koje su pristigle iz Söldena tako su se nakon prvih liječničkih pregleda i službeno potvrdile. A konačna dijagnoza, za sada, glasi - dvostruki lom potkoljenice lijeve noge.

U ovome trenutku Marlies vrši i nove dodatne liječničke pretrage u bolnici u Innsbrucku. Ondje će se utvrditi postoji li uz lomove potkoljenice eventualno još i kakva ozljeda njenog lijevog koljena te će se ujedno ustvrditi i sama težina lomova.

Nakon svega toga zasigurno će se više znati i o samom vremenu potrebnom za rehabilitaciju i puni oporavak. No ono što je već u ovom trenu potpuno sigurno jest to da je skijaška sezona 2008/09. za Marlies Schild završena i prije nego što je zapravo službeno i počela.

U prvim izjavama za medije glavni trener austrijskih skijašica Herbert Mandl o nemilom događaju izjavio je slijedeće:

"Uvjeti u Söldenu danas su za treninge bili odlični. Uz sunce i dobro stanje snijega. Unatoč tome, Marlies je na veleslalomskoj stazi, pri relativno velikoj brzini, doživjela jedno klasično "haklanje" vrata. A što je onda potom rezultiralo i teškim padom. Osobno smatram da si Marlies, prema onome što sam barem čuo, nikako ne može predbaciti nedostatak pažnje ili koncentracije. Pri tim brzinama greške se jednostavno izrazito munjevito događaju.

Naravno da je ovo snažan udarac za austrijsko žensko natjecateljsko skijanje uoči predstojeće sezone. Marlies je jedan od naših najsnažnijih oslonaca. No, nadam se da će ona već kroz nekoliko dana uspješno prevladati novonastali šok. Ozljede su sastavni dio skijaškog sporta. I u tome smjeru sva razmišljanja uvijek prvenstveno trebaju ići. I mi, i Marlies, uspješno ćemo ovo prebroditi. Siguran sam da će se ona uspješno natjecateljskom skijanju vratiti već sasvim na vrijeme uoči starta skijaške sezone 2009/10."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245316
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr