24.10.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Ana pred Sölden: "Idemo polako, pa što bude"

Anu Jelušić sutra očekuje prva utrka sezone. Riječanka s oprezom najavljuje svoje mogućnosti u uvodnom veleslalomu.

Ljetne pripreme su zatvorena knjiga za sve skijaše, broji se sitno do početka nove sezone FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Tradicionalno, "cirkus" kreće iz doline Ötztal, sa ledenjaka Rettenbach na skijalištu Sölden. Najprije je na rasporedu utrka ženskog veleslaloma, na kojoj će Hrvatsku predstavljati samo Ana Jelušić.

Ana je danas odradila trening na stazi na kojoj će sutra krenuti po prve bodove u sezoni, a nekoliko je minuta po završetku treninga odvojila i da bi podijelila svoja razmišljanja o onom što je očekuje. "Staza je ok, malo je grbava, na nekim mjestima i sklizava. Vidjet ćemo, imat ću visok startni broj tako da ne bih najavljivala mogu li ući u drugu vožnju. Budem li skijala kao na treningu, imam šansu za ulazak među prvih 30."

Riječanka dugo čeka na uspješnu veleslalomsku utrku, a bila je to disciplina u kojoj je kako juniorka ostvarivala sjajne rezultate: "Da, dugo nisam imala osjećaj dobre veleslalomske tekme tako da idemo polako sutra, pa što bude..."

Baš zbog toga je i na ljetošnjim pripremama naglasak bio na veleslalomu, uz standardan slalom: "Moramo dogurati veleslalom na svoje, tako da zasad nemamo potrebe ni želje gurati se u brze discipline. Imali smo odlične treninge u Argentini, odradili smo nešto i na Hintertuxu i Passo Stelviu, dvaput smo bili u dvorani..."

Konkurencija? "Pa, neke se cure skijaju bolje, neke malo lošije. Teško je jer smo sve po prvi put na ovoj stazi ove godine pa se prilagođavamo. Ipak je ovo tek uvod u sezonu."

Kakvi su planovi nakon utrke? "Ne znamo još, gledamo prognozu. Vjerojatno ćemo par dana na Hintertux pa ćemo vidjet dalje... Moram malo navratit i u Rijeku... (smijeh)"

A kako izgleda naporan život sudionika bijelog cirkusa možete pratiti iz prve ruke na Aninom blogu kojeg vodi na službenoj stranici FIS Svjetskog kupa.



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 599853
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr