27.03.2009.      

Autor: Goran Razić 

Ivica i Ana prvaci države u sezoni 08/09.

Iako osvojeni naslovi prvaka možda zvuče logično, Platak je danas ponudio zanimljive preokrete i ispadanja, a Ivičino treće mjesto na kraju prve vožnje dočarava veliku borbenost koja je vladala...

-.-Skijanje.hr-.-Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske za sezonu 08/09. održano je danas na Platku pred iznimno malim brojem gledatelja. Državno prvenstvo poslužilo je kao svojevrstan uvod u sportski vikend na Platku te Jadranski slalom, koji je na rasporedu već sutra. Lov na titulu najboljeg hrvatskog skijaša i skijašice počeo je u 09:00 h, prvom vožnjom ženskog slaloma, a nastavljen je u 09:45 h prvom vožnjom muškog slaloma. Druge vožnje bile su na rasporedu u 11:15 te 12:00 h.

Prva vožnja, kako ženska, tako i muška, ponudila je ne toliko loše vremenske uvjete, što znači da je usprkos oblačnom vremenu vidljivost bila solidna, a vjetar umjeren. Tijekom prve muške vožnje sve se počelo okretati i ubrzo je vidljivost pala na ispod 5 m, što je počelo stvarati velike probleme skijašima.

Na iznimno dobro pripremljenoj stazi na Platku mnogi natjecatelji ipak nisu ugledali ciljnu crtu te su na taj način olakšali put k dobrim pozicijama ostalim natjecateljima. U ženskoj konkurenciji broj prijavljenih natjecateljica bio je iznimno mali, što je u kombinaciji s brojnim ispadanjima na kraju rezultiralo sa svega 4 ukupna plasmana. Prvo mjesto pripalo je našoj najboljoj skijašici Ani Jelušić, dok je treću poziciju zauzela mlada Tea Palić, s ukupnim zaostatkom od + 4.30 sekundi za pobjednicom. Osim dvije Hrvatice ukupan plasman osigurale su još jedino Belgijanka Karen Persyn i Grkinja Sophia Ralli.

-.-Skijanje.hr-.-U muškoj konkurenciji napetost je ipak bila nešto veća. Sjajnu prvu vožnju odvezao je Austrijanac Andreas Omminger, dok je na drugo mjesto zasjeo Slovenac Mitja Dragšič, a ukupno treće vrijeme prve vožnje imao je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić. U drugu vožnju, koja je vožena po principu osjećaja, zbog iznimno loše vidljivosti, svi su krenuli "na glavu", a osim gostiju iz Austrije i Slovenije, te petoplasiranog naturaliziranog Bugara Kiliana Albrechta, veliku internu bitku vodili su Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim, u borbi za prvaka države.

U drugu vožnju plasirao se ukupno 21 skijaš, dok je u konačnom poretku do cilja došlo svega 16 skijaša, od čega je ukupno 7 skijaša iz Hrvatske. Najgušći poredak hrvatskih reprezentativaca bio je između 10. do 14. mjesta, gdje su se redom smjestili Matej Vidović, Ivan Ratkić, Sebastian Brigović i Ivan Olivari. Posljednje mjesto nakon druge vožnje zauzeo je Borna Mahovlić, dok je informacija koja najviše veseli poredak dva najbolja hrvatska skijaša. Natko Zrnčić Dim i Ivica Kostelić osigurali su dvostruku hrvatsku pobjedu, plasiravši se na prva dva mjesta pobjedničkog postolja, s ukupnim razmakom + 1.29 sekundi.

Nakon trke hrvatski dvojac bio je vidno zadovoljan komentiravši kako su očito dobro odvezli trku, čim je ostatak društva zaostao više od 2 sekunde za njima. "Odlična trka, samo što se u drugoj vožnji baš ništa nije vidjelo. Možda su se samo jedna vrata na sredini malo vidjela, ostalo ništa...", riječi su novog-starog hrvatskog slalomskog prvaka Ivice Kostelića, netom nakon trke.

Proglašenje pobjednika održat će se u 19:30 sati u Novom Vinodolskom, u kompleksu Novi Spa Hotels & Resorts, kada će se službeno otvoriti i sutrašnji Jadranski slalom, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika države Stjepana Mesića.

Ukupan poredak nakon utrke prvih 10 natjecatelja:

Skijaši

1. KOSTELIĆ Ivica (CRO) 1:51.94
2. ZRNČIĆ DIM Natko (CRO) + 1.29
3. ALBRECHT Kilian (BUL) + 2.00
4. OMMINGER Andreas (AUT) + 2.29
5. OHKOSHI Ryuunosuke (JPN) + 2.60
6. DRAGŠIČ Mitja (SLO) + 3.01
7. BAXTER Noel (GBR) + 3.88
8. SCHMID Philipp (GER) + 4.06
9. MLINŠEK Filip (SLO) + 4.23
10. VIDOVIĆ Matej (CRO) + 7.33
...
11. RATKIĆ Ivan (CRO) + 7.77
12. BRIGOVIĆ Sebastian (CRO) + 8.66
13. OLIVARI Ivan (CRO) + 10.80
16. MAHOVLIĆ Borna (CRO) + 39.39

Skijašice

1. JELUŠIĆ Ana (CRO) 1:55.42
2. PERSYN Karen (BEL) + 0.67
3. PALIĆ Tea (CRO) + 4.30

4. RALLI Sophia (GRE) + 8.23

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 366268
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr