14.08.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Resi Stiegler  

Resi Stiegler zdrava i prepuna optimizma

Nakon gotovo dvije sezone frustracije uslijed ozljeda, Amerikanka austrijskog porijekla ponovno je u mentalnom izdanju u kakvom je poznajemo sa skijaških staza.

Vesela, plesački raspoložena i uvijek nasmijana prve su asocijacije koje čak i prosječnom pratitelju skijaških zbivanja padaju na um kada je u pitanju Resi Stiegler.

Resi, a koja je u posljednje dvije sezone muku mučila prvo sa ozljedom zadobivenom tijekom pada na veleslalomu FIS Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu te potom i lomom noge zadobivenim na humanitarnoj nogometnoj utakmici u SAD-u, iznova se napokon zdrava priprema za olimpijsku skijašku sezonu 2009/10.

Zajedno s ostatkom reprezentacije trenutno se nalazi u ljetnom skijaškom trening-kampu na Novom Zelandu. A slijedećim riječima izražava svoja razmišljanja uoči nadolazeće olimpijske sezone:

"Sjajan je osjećaj ponovno se vratiti na snijeg. Na skijaškim treninzima na Novom Zelandu uistinu uživam s ostatkom američke ženske ski reprezentacije. Naši treneri s nama uvježbavaju i neke nove stvari. Osjećaj je odličan, i mislim da će pred svima nama biti jedna odlična skijaška sezona.

Tjelesno se osjećam također poprilično moćno, i to ponajviše zahvaljujući kondicijskom programu kojega sam prošla ovoga ljeta. Te sam stvarno spremna za puno dobre zabave u predstojećoj sezoni... Znate, sve u svemu, trenutno se uistinu nalazim napokon u jednoj prelijepoj fazi u mojem životu!"

Još uvijek 23-godišnja Resi Stiegler od kraja prosinca 2007. godine do danas, podsjetimo, na skijaškim utrkama najvišeg ranga pojavila se svega jednom. Nastupivši na ovogodišnjem SP-u u francuskom Val d'isereu. Na kojem je u slalomu zauzela, s obzirom na okolnosti, vrlo solidno 19. mjesto.

-.--.-

U prvu punu sezonu nakon sezone 2006/07. Resi bi se trebala vratiti već na startu, na veleslalomu otvaranja u austrijskom Söldenu. Djevojci, koja čak tri "top 10" slalomska plasmana svoje dosadašnje karijere u FIS Svjetskom kupu ima ubilježena na našem Sljemenu, zaželimo uistinu od srca sretan povratak na skijaške staze. Jer ona je zasigurno jedna od onih rijetkih skijašica uz koje je dobra zabava na i oko skijaških staza, kada je u "punom elementu", ali baš uvijek zagarantirana...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 416488
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr