NATJECANJA

»

SKIJANJE

08.05.2014.      

Autor: Matija Kralj 

Resi Stiegler van američkih reprezentacija

Vesela i simpatična Amerikanka karijeru, ukoliko se na to odluči, nastavlja više-manje o svom trošku.

28-godišnja američka skijašica austrijskih korijena, široj javnosti zasigurno dosta poznata i po svojedobnim "zečjim ušima" na kacigi te proslavljanjima dobrih vožnji plesom u ciljnoj ravnini, najzvučnija je "žrtva" objave sastava američkih ski reprezentacija za sezonu 2014/15. Upravo za sezonu koja Amerikancima donosi i domaće Svjetsko prvenstvo u Vailu/Beaver Creeku.

Za proslavljanje dobrih vožnji plesom simpatična Amerikanka nije, na žalost, imala previše prilike u sezoni 2013/14. Formom podosta posljednjih sezona "bačena unatrag" teškim ozljedama koljena, slalomska specijalistica s 14 'top 10' plasmana na slalomima Svjetskog kupa (od čega čak četiri puta na Sljemenu, nap.a.) nije dobila povjerenje američkih trenera za ostanak u sustavu reprezentacija za novu sezonu nakon loše sezone Svjetskog kupa s 14. mjestom slaloma u Areu (SWE) kao najboljim rezultatom, sve uz nezavršavanje druge slalomske vožnje i na ZOI u Sočiju.

Žensku američku A ski reprezentaciju za sezonu 14/15. sačinjavat će Lindsey Vonn, Julia Mancuso, Mikaela Shiffrin, Stacey Cook, Leanne Smith i Alice McKennis, u muškom A timu su Ted Ligety, Bode Miller, Andrew Weibrecht, Tim Jitloff, Jared Goldberg, Travis Ganong i David Chodounsky. Promjena ima i na ključnim trenerskim pozicijama, a zanimljivo je i kako će o najboljim američkim skijašima u tehničkim disciplinama u idućoj sezoni brinuti i serviseri Matej Čuješ i Danijel Andesilić, u nekim prijašnjim sezonama sastavni serviserski dio tima oko Ivice Kostelića.     

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1684929
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr