NATJECANJA

»

SKIJANJE

23.03.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Proljetne operacije, potpisi ugovora i poneka ostavka

Kraj sezone Svjetskog skijaškog kupa donio je potom i prve operativne zahvate za skijašice i skijaše kojima su oni bili nužni, prve potpise ugovora po pitanju skija za iduću sezonu te prve promjene po pitanju stručnih kadrova.

"Pod nož" su tako u blažoj varijanti (popravljanje štete u koljenima zarađene tijekom sezone) morali Beat Feuz (SUI, naslovna fotografija) i Michaela Kirchgasser (AUT), a u dosta težoj varijanti i Resi Stiegler (USA) kojoj su na Nations Team Eventu na završnici u Schladmingu i opet ozbiljnije stradali križni ligamenti koljena.

Ugovore s proizvođačima skija za iduću sezonu potpisali su i prvi skijaši kojima su ugovorne obveze sa sezonom 2011/12. istekle. Skijaš koji apsolutno nakon odličnih rezultata nije imao baš nikakvog razloga išta mijenjati po pitanju ski opreme, Alexis Pinturault (FRA), do ZOI u Sočiju (kraja sezone 2013/14.) produžio je tako svoj ugovor sa Salomonom. A Cristian Deville (ITA), Jens Byggmark (SWE) te Stefano Gross (ITA) odlučili su se za ostanak na skijama marke Völkl.

Bez svojeg glavnog trenera ostale su tik nakon sezone 2011/12. švicarske skijašice, i to nakon što je Mauro Pini odlučio sam podnijeti ostavku.

"S obzirom na okolnosti koje su se stvorile krajem sezone, ne vidim više način na koji bih uspješno mogao nastaviti rad sa švicarskim skijašicama. Svima zahvaljujem na kvalitetnoj suradnji, a ekipi želim sve najbolje u budućnosti", poručio je ovim povodom Pini. Ova ostavka dolazi dobrim dijelom zasigurno i kao posljedica 'nemira' koji su u odnosima nastali po burnom i rezolutnom otkazu donedavnom treneru Švicarki za brze discipline Stefanu Abplanalpu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5206949
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr