15.10.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Webcam 14.10.2009. Gigggijoch, Sölden (naslovna), Rainer Gstrein (tekst) 

Sölden pod snijegom u posljednji tren

Kada je direktor utrke, Rainer Gstrein, na posljednjem sastanku organizacijskog odbora utrke FIS Svjetskog kupa u Söldenu rekao da će prvi pravi snijeg pasti u 42. tjednu ove godine, svi su se počeli smijati. Imao je pravo...

Čelnici skijališta upiru prstom u Bogove snijega i sliježu ramenima na spomen da svake godine utrka u Söldenu ima upitan start, upravo zbog nepredvidivog vremena. No u konačnici sve se najčešće dobro završi, a tako je očito slučaj i ove godine.

-.--.-U Söldenu je u posljednjih nekoliko dana palo do 50 cm snijega, s time da je i dalje vrh skijališta zavijen u guste snježne oblake. Rainer Gstrein danas je zadovoljno dodao: "Ženska i muška utrka Svjetskog kupa neće biti otkazana zbog nedostatka snijega. Ako se otkazivanje i desi, biti će to zbog previše snijega.", u šaljivom tonu je prokomentirao trenutnu vremensku situaciju direktor prve muške i ženske utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa koje se 24. i 25.10. održavaju u Söldenu.

Isto tako, od kada su krenuli hladniji dani čak 24 snježna topa neumorno rade na proizvodnji najkvalitetnijeg snijega. Trenutno je u fazi uređenje donjeg dijela staze, o kojoj vodi brigu šestero ljudi, dok se o kompletnoj stazi brine tim od 40 neumornih radnika.

Osim samih utrka, predstavljanja momčadi, novih modela skija te brojnih zabavnih i popratnih sadržaja, ove godine Sölden donosi i jednu novost. Budući da je 26.10. (ponedjeljak) austrijski državni praznik, bio je to dovoljan poticaj organizatorima za organizaciju velikog koncerta na glečerskoj pozornici. Na koncertu će nastupiti Wolfgang Ambros, jedan od najpoznatijih austrijskih pop pjevača, koji će voditi veliki karaoke show za sve prisutne, a po uzoru na onaj londonski, koji je održan pred nekoliko mjeseci.

Wolfgang Ambros zajedno sa stotinama ljudi, te mnogim zvijezdama, izvest će jedan od najvećih hitova, odnosno neslužbenu himnu - "Schifoan", kojom će i službeno biti otvorena nova olimpijska skijaška sezona 2009/2010.

Ukoliko ste u mogućnosti svakako prisustvujte ovoj velikoj fešti, a vježbati možete ovdje:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 378449
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr