31.01.2010.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Krvavec, arhiva Skijanje.hr 

Na Krvavcu i Jahorini u lavini poginuli skijaši!

Izlet van staze bio je koban za 52-godišnjeg skijaša iz Radovljice na Krvavcu, te za 26-godišnju skijašicu na Jahorini.

Na slovenskom skijalištu Krvavec danas je popodne skijaša koji je skijao van uređenih staza "pokupila" lavina. Prema informacijama koje prenosi slovensko Delo, skijaš je od posljedica nesreće preminuo.

Policijska uprava iz Kranja oko 13 je sati bila obaviještena kako se na Krvavcu traga za jednom osobom te kako je potrebno pokrenuti akciju spašavanja. Dvojica skijaša su naime, u to vrijeme djelatnike službe spašavanja na Krvavcu obavijestila da već od 10 sati tragaju za prijateljem starim 52 godine, iz okolice Radovljice.

Kako su naveli, do tada su skijali sva trojica skupa, no pretpostavljali su da se s Vrha Krvavca njihov prijatelj, umjesto uređenom stazom, odlučio spustiti neuređenim dijelom prema, nakon čega se više nisu susreli. Pronađena je i jedna skija te se pretpostavilo da je radi odlamanja dijela snježne ploče lavina skijaša odnijela u smjeru Kriške Planine.

U spasilačkoj je akciji teren bio pretražen, a uz gorsku službu spašavanja u potragu su krenuli i posebno trenirani potražni psi, policajci, helikopteri i djelatnici RTC Krvavca. Skijaš je na kraju pronađen, na žalost već mrtav, na samom kraju lavine u smjeru Kamniške Bistrice. S helikopterom su tijelo prebacili u dolinu.

Na Jahorini je danas, u sličnoj nesreći poginula djevojka, a nekoliko je osoba ozlijeđeno. Oni su također oko 14h skijali van uređenih staza. U jednom trenutku pokrenuli su lavinu iz koje su se uspjela izvući dvojica skijaša, no snijeg je na žalost zatrpao djevojku. Gorska služba spašavanja je ubzro izašla na teren međutim, slično kao i na Krvavcu i ovdje je lavina odnjela na licu mjesta život mlade, 26-godišnje skijašice.

Kako prenosi portal Sarajevo-x.com nesreća se dogodila na gornjem dijelu staze u šumi, na takozvanom lokalitetu "S" - ženski olimpijski spust, koji je nepristupačan za skijaše te na vrhu postoje jasni znaci zabrane prolaza na taj dio staze. Lavina je bila širine 50 i dužine 200 metara.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 512067
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr