22.01.2011.      

Autor: Matija Kralj

 

Cortina, S (ž): Riesch - Vonn 3:2

Maria Riesch stigla je na spustu Cortine d'Ampezzo danas do svoje treće ovosezonske pobjede u spustu. I time napravila novi veliki korak ka svojem mogućem premijernom naslovu ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa.

Maria Riesch ima 3:2 u pobjedama u ovogodišnjim spustevima FIS Svjetskog kupa u odnosu na Lindsey Vonn!

Na današnjem spustu voženom po sunčanom vremenu na "Olympia delle Tofane" stazi u Cortini d'Ampezzo najbolje vrijeme s prvog treninga spusta Riesch je uspjela ponoviti. Najbrže vrijeme pobjednice, sa startnim brojem 18, u konačnici je iznosilo 1:39.30.

-.--.-

A Lindsey Vonn, koja je nakon vožnje Riesch, sa startnim brojem 22, znala da za pobjedu mora preuzeti maksimalni rizik u vožnji, taj je rizik u konačnici i preuzela. I to joj se nije nimalo isplatilo.

Već na drugom prolazu Vonn je kasnila 43 stotinke sekunde u odnosu na prolaz Riesch. Dok je veliku pogrešku s razdvajanjem skija, zamalo pad s mogućim stravičnim posljedicama pri 'jurenju' u punoj brzini, Vonn potom netom iza srednjeg dijela staze opet tek svojim sjajnim gimnastičkim sposobnostima uspjela u konačnici izbjeći.

Ono što više nikako nije mogla izbjeći, niti nadoknaditi, za Vonn je, međutim, bio zaostatak u cilju od točno sekunde u odnosu na Riesch. Opet dovoljno za odličnu, najnižu stepenicu pobjedničkog podija. No ne i za zadovoljstvo u cilju razočarane Vonn.

Vonn je danas uzela 'tek' treće mjesto budući da je Julia Mancuso, drugoplasirana na oba službena treninga, i danas na utrci ponovila svoj uspjeh. I uz 91 stotinku sekunde zaostatka u odnosu na Riesch osigurala drugo mjesto i novih 80 bodova u spustaškom i ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Lindsey Vonn i nakon današnje je utrke zadržala vodstvo u spustaškom poretku Svjetskog kupa s 420 bodova. No nije uspjela ništa nadoknaditi, nego je, dapače, izgubila 40 dodatnih bodova u bitci s Riesch za veliki Kristalni globus. Riesch sada ima 1152 boda. Dok Vonn 'upisuje' svoj 987. bod.

U Cortini d'Ampezzo sutra je na rasporedu još jedan superveleslalom.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. RIESCH Maria (GER) 1:39.30
2. MANCUSO Julia (USA) + 0.91
3. VONN Lindsey (USA) + 1.00
4. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.10
5. KAMER Nadja (SUI) + 1.26
6. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 1.31
7. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) + 1.40
8. GUT Lara (SUI) + 1.48
9. FENNINGER Anna (AUT) + 1.53
10. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.61

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 560024
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr