NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Lake Louise S (ž): Vonn ponovila 2009.

Lindsey Vonn (USA) po drugi je puta u karijeri pobjednica 'vezanih' spusteva Lake Louisea. Utrku obilježio i ružan pad njene reprezentativne kolegice Laurenne Ross.

Lindsey Vonn 'demolirala' je konkurenciju i drugi dan za redom na "Mens Olympic/East Summit" stazi u Lake Louiseu. I do svoje devete spustaške pobjede u karijeri u ovom kanadskom skijaškom centru stigla uz vrijeme 1:51.35. Te sekundu i 68 stotinki sekunde prednosti u odnosu na danas drugoplasiranu Marie Marchand-Arvier (FRA). A sekundu i 91 stotinku sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranu Elisabeth Goergl (AUT).

Svega četiri skijašice danas su uspjele ostati u zaostatku manjem od dvije sekunde u odnosu na 'leteću Amerikanku' Vonn. A već šestoplasirana, prošlosezonska ukupna pobjednica FIS Svjetskog kupa Maria Hoefl-Riesch (GER), za Vonn je zaostala za dvije sekunde i 8 stotinki sekunde. Jučerašnje treće mjesto na utrci danas je petim mjestom sjajno upotpunila Dominique Gisin (SUI). Dok je jučerašnja četvrta, Viktoria Rebensburg (GER), danas još jednom bila sjajna ponovivši isti rezultat. Uz stotinku sekunde udaljenosti do trećeg mjesta pobjedničkog podija utrke.

Svakako najružniji trenutak utrke predstavljao je užasan pad i let u zaštitne mreže Amerikanke Laurenne Ross, koja je potom helikopterom morala biti transportirana u obližnju bolnicu. Uz točno koliko teške ozljede, čini se i glave u smislu čeonih posjekotina, ostaje tek za vidjeti. Ovaj pad iznimno je teško proživjela i stručna sukomentatorica britanskog Eurosporta Chemmy Alcott. Koja će se, evo, nakon kompliciranog loma noge doživljenog baš uslijed pada u Lake Louiseu, natjecateljskom skijanju pokušati vratiti tek u sezoni 2012/13.

Nakon dva spusta u dva dana, skijašice svoj ovosezonski program Svjetskog kupa u Lake Louiseu sutra zaključuju superveleslalomom.

Cjeloviti poredak prvih 10 skijašica danas:

1. VONN Lindsey (USA) 1:51.35
2. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) + 1.68
3. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.91
4. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.92
5. GISIN Dominique (SUI) + 1.96
6. HOEFL-RIESCH Maria (GER) + 2.08
7. FANCHINI Elena (ITA) + 2.10
8. GUT Lara (SUI) + 2.14
9. COOK Stacey (USA) + 2.18
10. WEIRATHER Tina (LIE) + 2.24

Rezultati, analiza nakon utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 708295
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr