NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Lake Louise S (ž): Vonn i kad koči pobjeđuje

Lindsey Vonn danas je u Lake Louiseu još jednom dokazala da je najbolja spustašica i kad kardinalno griješi. Nakon 11. spust pobjede na ovom skijalištu sada je i ove sezone u Kanadi već na 200 od 300 maksimalnih bodova uoči sutrašnjeg superveleslaloma.

Da ovo od nje uoči današnjeg nastupa i prije već nismo vidjeli, gotovo da ne bismo vjerovali da je moguće pobjeđivati na način kako je to Lindsey Vonn uspjelo na današnjem spustu Lake Louisea.

Sredinom vožnje na "Men's Olympic Downhill" stazi Vonn je, naime, potpuno preširoko ušla u jedan zavoj na stazi. Otišla je van putanje vožnje, žestoko 'prikočila' i sjajnim bočnim manevrom spriječila odustajanje na utrci. I uredno potom nastavila dalje.

Prednost s prvog prolaza manju od 10 stotinki sekunde pretvorila je ovom nespretnošću na idućem prolazu u 52 stotinke sekunde zaostatka. Ali u nastavku vožnje već do idućeg prolaza Vonn je opet 10 stotinki sekunde 'u zelenom'. A ciljem potom prolazi s 52 stotinke sekunde prednosti u odnosu na i opet, kao i jučer, drugoplasiranu reprezentativnu kolegicu Stacey Cook.

Treće mjesto na današnjoj utrci pripalo je Marianne Kaufmann-Abderhalden (SUI) uz 62 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Vonn. Maria Höfl-Riesch (GER) utrku je, nakon jučerašnjeg trećeg, danas završila na šestom mjestu. Jedno mjesto ispred još jedne jučer trećeplasirane - Tine Weirather (LIE). Tina Maze (SLO) bila je u odnosu na jučer bitno bolja - ovoga puta 10.

Dosta kraće i manje nego jučer, ali i danas utrka je povremeno bila prekidana zbog magle na stazi. I sve skijašice po pitanju vidljivosti iznova nikako nisu imale potpuno identične uvjete za vrijeme svojih vožnji. Jedna od kritičnijih faza 'uhvatila' je, mora se priznati, i pobjednicu utrke. Što samo dodaje na težini njenoj impresivnoj dominaciji u svijetu ženskog spusta kojoj se, eto, ni na koji način još ne nazire kraj...

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. VONN Lindsey (USA) 1:52.90
2. COOK Stacey (USA) + 0.52
3. KAUFMANN-ABDERHALDEN Marianne (SUI) + 0.62
4. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) + 0.82
5. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 1.13
6. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 1.22
7. WEIRATHER Tina (LIE) + 1.24
8. FENNINGER Anna (AUT) + 1.26
9. MANCUSO Julia (USA) + 1.46
10. MAZE Tina (SLO) + 1.67

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201662
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr