NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Wengen S (m) i Cortina S (ž) - najava utrka

Drugi dio trodnevnog programa Wengena (SUI) za skijaše je tradicionalno spust. Prvi od dva vikenda natjecanja brzih disciplina u Cortini d'Ampezzo (ITA) skijašice također započinju spustom.

Spust Wengena, jedan od istinskih klasika Svjetskog kupa, na rasporedu je u subotu s početkom od 12:45 sati te i uz izravni TV prijenos na HTV 2. "Lauberhorn" staza za spust je u punoj dužini duga 4.422 metra, start joj je na 2.315, cilj na 1.287 mnv.

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim iznova su hrvatski predstavnici i na ovoj utrci. A u utrku će Ivica s brojem 31, Natko s brojem 41 od sveukupno 71 skijaša iz 18 zemalja prijavljenog za start na utrci.

Christof Innerhofer (ITA) - Klaus Kröll (AUT) - Hannes Reichelt (AUT) sastav je prošlosezonskog pobjedničkog podija spusta Wengena. Beat Feuz (SUI), Klaus Kröll, Carlo Janka (SUI), Didier Defago (SUI), Bode Miller (USA) dva puta neka su još imena i prezimena pobjednika utrke u godinama prije Innerhofera.

Ivica Kostelić na spustu Wengena najbolji 12. iz 2011. godine, osim tog rezultata još tri puta u bodovima između pozicija 20 i 30. Natko u bodovima jednom, 2010., uz 26. poziciju.

Cjelovita startna lista utrke

---

Skijašice će se u sklopu Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo (ITA), kako sada stvari stoje, natjecati u spustu i superveleslalomu dva vikenda za redom. Prve dvije utrke (nadolazeći vikend) planirane su za Cortinu izvorno, ove druge dvije stigle su kao zamjena za pretopli i snijegom oskudni Garmisch-Partenkirchen (GER).

U Cortini problema sa snijegom nema, dapače - ima ga i previše. Pa su djevojke uoči sutra odradile samo jedan trening od dva planirana (Maria Höfl-Riesch, GER jučer stotinku brža od Tine Maze, SLO, nap.a.). Njihova utrka spusta na rasporedu je od 10:30 sati. A "Olympia delle Tofane" staza 2.195 metara je duga, kreće s 2.160, uz cilj na 1.560 mnv. 

Uoči sutrašnje utrke spusta Höfl-Riesch u spust poretku Svjetskog kupa ima 34 boda prednosti u odnosu na Marianne Kaufmann-Abderhalden (SUI). A 2010. i 2012. godine spust je u Cortini završavala na pobjedničkom podiju. Daniela Merighetti (ITA) i Dominique Gisin (SUI) jedine su i sutra aktivne pobjednice utrke iz prošlosti.

Cjelovita startna lista utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221742
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr