08.03.2010.      

Autor: Vjeran BaranovićPhoto: Freeride Battle 

Freeride Battle 2010. na rubu regularnosti

Francuz Mathieu Imbert je najbolji skijaš, a Austrijanac Roland Hofer najbolji border na ovogodišnjem Freeride Battleu, koji se održao ovoga vikenda na Kaninu.

-.-Freeridebattle.com-.-Ovoga vikenda freeride skijaši i borderi su ponovno okupirali Bovec i Kanin jer je na rasporedu bio Freeride Battle 2010., koji je ove godine, baš kao i prošle, bio i kvalifikacijsko natjecanje za Freeride World Tour.  Prijavilo se rekordnih 247 natjecatelja, no zbog prevelikog broja prijavljenih suci su odabrali 77 freeridera koji su mogli sudjelovati na natjecanju. Na žalost ni ove godine vrijeme nije išlo na ruku organizatorima. U petak zakazane kvalifikacije su otkazane jer je skijalište bilo zatvoreno zbog vjetra, tako da su svi automatski ušli u subotnje finale. Predviđeno je bilo da svaki od natjecatelja ima dvije vožnje i da se boduje samo bolja vožnja. Idealno vrijeme koje je bilo ujutro na početku natjecanja nije potrajalo cijeli dan i organizatori su bili primorani prekinuti natjecanje. Kako je do tog trenutka nastupilo više od 2/3 natjecatelja u muškoj kategoriji skijaša i bordera, po pravilima Freeride Tour Qualifier natjecanja, rezultati su postali konačni i službeni. Na žalost, kod djevojaka nije bila takva situacija, a zbog izrazito loše prognoze za nedjelju organizatori su odlučili otkazati ženski dio natjecanja.

Kod skijaša odličan nastup imao je Francuz Mathieu Imbert, što mu je osiguraloo drugu pobjedu u dva tjedna. 28-godišnjak iz Varsa je također pobijedio prošlog tjedna na natjecanju iz iste serije u Andori. Odličnu vožnju ponovio je i na kaninu. Imbert je između 1999. i 2004. godine bio među desetoricom najboljih na svijetu pa se povukao iz natjecanja sve do ove sezone: "Dobro mi ide, ali mi nije cilj kvalificirati se na Freeride World Tour. Skijam za sebe, ponajviše zbog druženja i freeride skijanja.", riječi su pobjednika.

Drugo mjesto osvojio je skijaš iz Andore, Daniel Fornel, dok je treće mjesto pripalo Argentincu, na privremenom boravištu u austrijskom Lechu, Juanu Bergadi.

-.-Freeridebattle.com-.-U konkurenciji bordera najbolji je bio Roland Hofer, učitelj snowboarda iz Saalbach Hinterglema. To mu je bila druga pobjeda u ovoj seriji: "Prvi put sam ovdje i jako mi se sviđa, još više iz razloga što sam ovdje došao do svoje druge pobjede. U freeride snowboardu nastupam tri godine. Natječem se jer nikada nisi toliko siguran kao na nekom natjecanju." Drugo mjesto je osvojio dvostruki pobjednik Freeride Battle-a Nikklas Hollsten iz Finske, dok je treće mjesto pripalo Christianu Schnabelu iz Austrije.

Hrvatske boje je ove godine branio Marin Rogić među borderima, koji je svoju vožnju započeo dobro, ali na vrhu stijene je došlo do krive procjene i te je pao sa stijene visine 6 metara, na sreću bez posljedica i završio je svoj nastup an dvadesetom mjestu.

Još jedan Freeride Battle je okupio veliki broj skijaša i bordera koji su svojim umijećem oduševljavali 500-tinjak gledatelja. Uz atraktivne skokove preko stijena bilo je i padova, ali na sreću bez većih posljedica. Kako je sve to izgledalo proteklih dana na Kaninu možete pogledati ovdje.

Skijaši:
1. Mathieu Imbert (Fra) 26,2
2. Daniel Fornel (And) 24,1
3. Juan Bergada (Arg) 20,7

Borderi:
1. Roland Hofer (Avt) 22
2. Niklas Hollsten (Fin) 18,7
3. Christian Schnabel (Avt) 18,2

-.-Freeridebattle.com-.-
Pobjednici u skijaškoj konkurenciji

-.-Freeridebattle.com-.-
Pobjednici u borderskoj konkurenciji

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245736
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr