11.03.2012.      

Autor i foto: Goran Razić

 

Ivica Kostelić: "Kočim na stazi, a to nije dobro"

Ivica nije krio razočaranje nakon današnjeg slaloma u Kranjskoj Gori. Već nakon ulaska u cilj izgledao je kao da su potonule sve lađe. Možda nisu baš sve, no bit će teško u Schladmingu uz ovakvog Myhrera i uvijek opasnog Hirschera.

Ivica Kostelić danas se nije žalio na bolove u leđima, no danas su ga mučile druge brige; tečnost vožnje i brzina sada su najveći problem. No ipak, Ivici je u Schladmingu dovoljno treće mjesto ne bi li obranio mali Globus: 

"Danas je bilo loše, jako loše. Na stazi bremzam (kočim) i toga se moram nekako riješiti", priznaje Ivica te dodaje kako ga Hirscherovo odustajanje nije omelo u pripremi za drugu vožnju:

"Hirscherovo odustajanje nije imalo baš nikakve veze s mojom vožnjom", kratko je dodao Ivica te odjurio sa staze. 

-.-Goran Razić-.-

Ante Kostelić imao je ipak više toga htio podijeliti s novinarima: "Ivica je prema samom sebi na stazi bio dosta skeptičan, ali ništa mu ne zamjeram. Znam kako je išla operacija, znam kakav je bio kada se probudio iz narkoze. Dva dana ti nije ni do čega, izbačen si iz svega, noga atrofira barem tri centimetra. To sve treba vratiti natrag i doći u formu. Moglo je sada biti malo bolje, ali i lošije" - kaže Ante Kostelić.

"Forma se gradi ili se - razgradi. Ima tu puno elemenata, ne samo jedno, od ishrane, spavanja...  Nije on zaboravio skijati, ali recimo nije puno spavao protekle noći. Sada sve izgleda kao alibi, ali  svakome treba biti jasno da je danas tek četiri tjedna od operacije koljena. Svi su očekivali pohod na veliki Globus, no treba znati da je prije dva tjedna počeo skijati, a u Zagrebu ga je boljelo koljeno. Nismo mogli ući u puni trening, a za to vrijeme naši su suparnici radili maksimalno.
 
Osvrnuo se i na konkurenciju: "Feuz ima problema poslije skokova u Sočiju, tamo mu je napuknuo meniskus. Švicarci su to rješavali kortikosteroidnim injekcijama. Mi nismo. Ne znam u kakvom je stanju Feuz, ali Hirscher sada ima veliku šansu. Hirscher kaže da je Ivica preiskusan da bi ispustio prednost? Nije baš tako, bez obzira na iskustvo. Ivica je - bolestan."

"Spust sigurno ne vozimo, za super G ćemo se tek dogovoriti", kaže Ante Kostelić te dodaje: "Jedno je sigurno, Ivica neće voziti samo slalom. Lani smo u Lenzerheideu trenirali samo slalom. Srećom, i ostali su bili pshiloški slabi i sami su sebe izbacili, a Ivica je bio osamnaesti i nije osvojio ni bod. Često se pokaže pretreniranost ako se trenira samo jedna disciplina, a između nema utrka. Nije stvar u umoru, postaješ zasićen. Treba dobro razmisliti kako izvući maksimum. I ne smije se pogriješiti.

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 12. ožujka 2012.   14:30h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Gledam malo naslovnu fotku članka... Možda je to samo do djelića sekunde u kojem je napravljena, možda je to uvijek tako, ali... Zašto mi taj položaj skija djeluje nekako... Nezgrapno? U gotovo identičnom momentu je uhvaćen Myhrer, dakle u prvom kontaktu štapa/potkoljenice i kolca, pa su mu skije savršeno paralelne, koljeno donje noge ne ide ispod gornjeg...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239589
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr