14.12.2010.      

Autori: Mario Iličić i Goran Razić
Photo: Jahorina 13.12.2010.; Info-jahorina.net

 

Jahorina tanka sa snijegom

Situacija sa snijegom u BIH nije puno bolja nego u Hrvatskoj. Nedavna južina otopila je većinu snježne podloge te se s nestrpljenjem očekuje novi snijeg.

U BIH je situacija djelovala puno svjetlije pred dva tjedna, kada je sezona bila sasvim blizu. Danas na većini BIH skijališta ima između 15 i 30 cm snijega, što je bez kvalitetne podloge još uvijek premalo za početak sezone. 

Jahorina tako trenutno ima oko 30 cm snijega, ali je snijeg dosta suh te ga djelatnici skijališta ne uspijevaju kvalitetno pripremiti za skijanje. Budući da prognoza za ovaj tjedan govori kako bi mogla pasti nova količina snijega, posebice u petak na večer, postoji mala mogućnost da se za vikend ipak pusti u rad manji dio skijališta. 

-.-Info-Jahorina.net-.-
Na Bjelašnici pak topovi rade kad god to temperature dopuštaju te je moguće da do petka 17.12. uspiju dovoljno zasniježiti staze za skijaše i bordere. Prema dostupnim informacijama u rad bi mogla biti puštena vučnica X, dok sjedežnica najvjerojatnije još uvijek neće biti puštena u pogon.

Ovoga vikenda na skijalištima Kupres i Bjelašnica te na Kozari, održat će se manifestacija "Zimi u susret". Riječ je o okupljanju bosanskohercegovačkih turističkih djelatnika uoči nove skijaške sezone. Od 15. do 17.12. održat će se brojna predavanja, manifestacije te kulturno glazbeni program za posjetitelje, a cilj je jačanje bosanskohercegovačke zimske turističke ponude i njeno predstavljanje potencijalnim gostima. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 124730
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr