16.03.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Lenzerheide, S (m): Cuche do malog Globusa

Fenomenalni Didier Cuche osvojio je danas u švicarskom Lenzerheidu mali Kristalni globus u spustu. Pobjednik današnje utrke spusta bio je Francuz Adrien Theaux.

Napetost i neizvjesnost do zadnjeg trenutka, ukratko bi bio opis današnje utrke spusta za muške, vožene u švicarskom Lenzerheidu. Sve oči bili su uprte u veliki dvoboj između dva najbolja spustaša svijeta, Michaela Walchhofera i Didiera Cucha. Njihovo rivalstvo u izmjeni pobjednika Svjetskog kupa u spustu traje već godinama.

Iako je u samu utrku ušao kao vodeći s minimalnom prednošću od 14 bodova ispred Cucha, Walchhofer je odvezao dobru vožnju, koja ga je zbog male nesigurnosti u srednjem dijelu staze stajala tada desetog mjesta. Odmah iza njega sa startne kućice krenuo je "deda", Didier Cuche. Odličnom vožnjom, Cuche završava utrku na četvrtoj poziciji i tako s osvojenim bodovima preuzima vodeću poziciju u spustu, te osvaja ovogodišnji mali Kristalni globus u navedenoj disciplini.

Treba svakako spomenuti kako je neuništivom Švicarcu ovo četvrti mali globus u spustu u karijeri, a šesnaesti za švicarsku reprezentaciju. Ova pobjeda svakako pridonosi i potvrdi ovog 37-godišnjeg švicarskog majstora, da njegovoj karijeri nije kraj te će još barem jednu sezonu, svi zaljubljenici u skijaški sport moći uživati u skijaškom umijeću jednog od apsolutnih veterana Svjetskog ski kupa (objavljeno i potvrđeno jučer, nap.a.).

Najbolje vrijeme današnjeg spusta imao je Francuz Adrien Theaux, 1:22.94, dok su za njime zaostali drugoplasirani Joachim Puchner s minimalnih +0.01 sek. i Norvežanin Aksel Lund Svindal s +0.16 sek. zaostatka, a koji utrku završava na trećoj poziciji.

Sama staza na današnjoj utrci počela je na očigled popuštati. Visoke temperature od čak 8 stupnjeva u plusu, te loša nadolazeća vremenska prognoza, sigurno će polako načimati već iovako nešto mekaniju stazu. Iako će neki razlog tražiti upravo u tome, na današnjoj utrci, zabilježena su dva odustajanja, te jedan lakši pad Slovenca Andreja Šporna.

Sutra je na redu superveleslalom, na kojem će nastupiti i naš Ivica Kostelić kao jedan od pritajenih favorita te pokušati osvojiti svoj prvi mali Kristalni globus u brzim disciplinama u karijeri.

Završni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. THEAUX Adrien (FRA) 1:22.94
2. PUCHNER Joachim (AUT) +0.01
3. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.16

4. CUCHE Didier (SUI) +0.31
4. INNERHOFER Christof (ITA) +0.31
6. FILL Peter (ITA) +0.36
7. KUENG Patrick (SUI) +0.45
8. FEUZ Beat (SUI) +0.59
9. BERTRAND Yannick (FRA) +0.62
10. JANKA Carlo (SUI) +0.68

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)>>

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 933568
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr