NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Završnica Lenzerheide, S (ž i m) - najava utrka, live timing

Serija od osam pojedinačnih utrka završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu (SUI) sutra se otvara spustom skijaša. A odmah potom svoj će posljednji spust sezone u Svj. kupu odraditi i skijašice.

Četvorica skijaša matematički su "u igri" za sutrašnje osvajanje malog Kristalnog globusa u spustu.

U najboljoj poziciji tu je prvenstveno Aksel Lund Svindal (NOR) s trenutnih 439 bodova, a do malog Globusa mogu još i prošlosezonski spustaški pobjednik Svj. kupa Klaus Kröll (AUT) s 381 te Talijani Dominik Paris i Christof Innerhofer s 378 odnosno 370 bodova. Aksel Lund Svindal sutra bi, koliko to god može, trebao biti i bodovno što učinkovitiji u kontekstu borbe za veliki Kristalni globus ukupnog pobjednika Svj. kupa, jer zaostatak za Marcelom Hirscherom (AUT) iznosi i ne tako malih 149 bodova. Spust će ujedno biti, sada je to potvrđeno, jedina utrka na kojoj mladi Austrijanac u Lenzerheideu uopće neće nastupiti.

Spust skijaša na završnici Svj. kupa u Lenzerheideu na rasporedu je već od 9:30 sati, uz nešto odgođenu snimku i na HTV 2. Staza je "Silvano Beltrametti" sa startom na 2.257, ciljem na 1.561 mnv te uz dužinu staze od točno 2.500 metara.

Sveukupno 24 skijaša iz samo osam zemalja naći će se na sutrašnjoj utrci, što znači da na utrci ne nastupa čak niti svih 25 bodovno kvalificiranih za nastup. Ivica Kostelić, koji je na današnjem treningu bio 13., sutra će do plasmana među 15 najboljih, a koji bi opet donio ponešto spustaških bodova na kraju sezone, pokušati stići sa startnim brojem 23.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)



---

I na startu spusta skijašica zakazanom za 11:30 sati trebale bi se naći svega 22 skijašice. I ta se utrka vozi na "Silvano Beltrametti" stazi, a i u njoj se još uvijek traži ime i prezime spustaške pobjednice Svjetskog kupa za sezonu 2012/13.

Trenutno još uvijek vodeću, ali i teško ozlijeđenu Lindsey Vonn (USA) sutra još samo "spašava" eventualni neplanirani otkaz utrke ili potpuni podbačaj i neulazak među 15 najbržih Tine Maze (SLO). U ovome trenutku Maze za Vonn zaostaje za samo 1 bod, a matematički "u igri" za Globus su još Maria Höfl-Riesch (GER) sa 68 te Stacey Cook (USA) s 96 bodova zaostatka u odnosu na Vonn.

Tina Maze sutra već traži postavljanje apsolutnog rekorda u povijesti Svjetskog kupa i svoj mogući 23. pobjednički podij sezone. No i što je još važnije - uz osigurane veliki Kristalni globus ukupne pobjednice Svjetskog kupa, mali Kristalni globus veleslalomske pobjednice Svjetskog kupa, Tina je apsolutno u kombinaciji da Lenzerheide napusti s potpunim povijesnim dosegom i osiguravanjem i velikog i malih Kristalnih globusa u svim disciplinama!

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201888
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr