15.03.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Lenzerheide, S (m) - najava utrke

Završnica Svjetskog kupa u sezoni 2010/11. počinje sutra u švicarskom Lenzerheideu spustom za skijaše.

Švicarski gradić Lenzerheide idućih pet dana bit će domaćin završnice Svjetskog kupa kako za skijaše tako i za skijašice. Po programu, prva utrka započinje sutra, i to je muški spust.

Trenutno stanje u ukupnom poretku spustaša vrlo je 'gusto'. Od glavnih favorita sutrašnje utrke, vodeći Michael Walchhofer 'bježi' drugoplasiranom Didieru Cucheu za minimalnih 14 bodova, što garantira veliku borbu u sutrašnjoj utrci i odlučivanju o pobjedniku u ovoj gladijatorskoj disciplini. Večeras je konferenciju za medije, a uoči sutrašnje utrke spusta, u Lenzerheideu održao upravo Didier Cuche. I iako su se mnogi bojali da bi uskoro 37-godišnji švicarski majstor mogao objaviti kraj profesionalne skijaške karijere - dogodilo se upravo suprotno. Još barem jednu sezonu uživat ćemo u skijaškom umijeću jednog od apsolutnih veterana Svjetskog ski kupa, sada je to potpuno sigurno.

Naših predstavnika u sutrašnjoj utrci neće biti. Naime, Ivica Kostelić, ukupni pobjednik FIS Svjetskog kupa skijaša za sezonu 2010/11., neće nastupiti na sutrašnjem spustu, zbog fokusa na discipline gdje još konkurira za mali Kristalni globus.

Sutra će na stazi "Silvano Beltrametti" ukupno nastupiti 23 skijaša. Sama staza, dužine je 2300 metara, sa startom na 2257 metara nadmorske visine, a ciljem na 1530. Start je predviđen za 9:30 h sa prijenosom u živo na HRT 2.

Vaše prognoze utrka u Lenzerheideu očekujemo iznova, i po posljednji puta u sklopu FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju 2010/11, u sklopu Skijanje.hr kladionice.

Startna lista utrke:

1. BERTRAND Yannick (FRA)
2. HEEL Werner (ITA)
3. PUCHNER Joachim (AUT)
4. FAYED Guillermo (FRA)
5. PARIS Dominik (ITA)
6. KLINE Bostjan (SLO)
7. FILL Peter (ITA)
---
8. THEAUX Adrien (FRA)
9. SPORN Andrej (SLO)
10. JERMAN Andrej (SLO)
11. SVINDAL Aksel Lund (NOR)
12. GUAY Erik (CAN)
13. KUENG Patrick (SUI)
14. INNERHOFER Christof (ITA)
15. CLAREY Johan (FRA)
16. FEUZ Beat (SUI)
17. JANKA Carlo (SUI)
18. BAUMANN Romed (AUT)
19. KROELL Klaus (AUT)
20. ZURBRIGGEN Silvan (SUI)
21. WALCHHOFER Michael (AUT)
22. CUCHE Didier (SUI)
---
23. LIGETY Ted (USA)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 188219
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr