NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Završnica Lenzerheide: Utrke spusta otkazane

Posljednji spustevi sezone FIS Svjetskog kupa i za skijaše i za skijašice otkazani zbog neumorne magle na stazi.

Start muške utrke spusta pomican je od planiranih 9:30 sve do 14:00 h, no u 13:30 sati istekla je i posljednja mogućnost odgode te je utrka u konačnici morala biti otkazana. U 14:30 sati uslijedio je potom i definitivni otkaz ženske utrke.

Današnji rasplet situacije znači ujedno i da mali spustaški Kristalni globus za sezonu 2012/13. kod skijaša ide po prvi puta u njegovoj karijeri Akselu Lundu Svindalu (NOR), no isto tako - veliki Kristalni globus otkazom današnjeg spusta sada je već s 90-postotnom sigurnošću iznova u rukama Marcela Hirschera (AUT).

Kod žena mali Kristalni globus spustaške pobjednice Svjetskog kupa, i šestu sezonu uzastopno te šesti puta u karijeri općenito, iz bolničkog kreveta uzima Lindsey Vonn (USA) s bodom prednosti u odnosu na Tinu Maze (SLO), kojoj je danas nepovoljno vrijeme u Lenzerheideu bespovratno oduzelo mogućnost napada na povijesno ostvarenje i dosezanje mogućih i velikog, ali i svih malih Kristalnih globusa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. ožujka 2013.   13:03h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Ovo se zove "Finale Svijetskog skijaškog kupa"
    Mo'š mislit!!????

    Ponovno je "Austrija Fun Club" na (ne)djelu?????

    U Wimbledon-u kad pada kiša meć se prekine ili ako nije niti poćeo - odgodi, ako ništa za drugi dan.
    Ista stvar bi trebala važiti (samo) na finalu SK, te bi redom trebali voziti discipline kako su postavljene na rasporedu bez preskakivanja, dok se ne odvoze.
    Bez pogodovanja bilo kome i bilo kojoj ekipi
    Za financijske gubitke organizatora ne bih se zabrinjavao- to su samo najjaći
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   16:37h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ...eto i jos jedan razlog da se uvede mogucnost normalne nadoknade unutar 7 dana. Ovako, kada toga nema, onda se forsira i covjek se skrsi (Kroel), inace bi se ladno reklo, "vrag odnia i prisu", Sijerkovic kaze da ce u subotu biti lijepo vrijeme, pa ajmo voziti SG u subotu. veleslalom ćemo vozit u 8 ujutro u nedjelju, a slalom navecer pod svjetlima. Izvedivo, a za troskove i tlaku organizatora me boli briga....sto se mene tice skijanje opet moze u poluamaterizam kao sto je i bilo, u posebnu frik-entuzijazam-sportsku kategoriju. ne trebaju ni prenositi sto se mene tice.....ja radje skijam sam po danu, a poslije ih gledam u snimci :)

    a ovo,sto je netko dobro primijetio, VL, a pogotovo SL se gotovo nikada ne otkazuju, a SG I S barem 1-2, to je gotovo sigurno, i to nije fer prema ovim koji se temelje na brzim disciplinama za veliki globus, ala Svindal. Plus sto mislim da je i konkurencija i opasnost puno veca u brzima nego tehnickima disciplinama.....ipak, u S i VL vrte se 2-3 imena, a u spustu i SG barem 5-6 za pobjedu. S time, da svindal glat moze biti 15 u spustu (mala greskica ili nesreca sa vremenom) a hirscher ili ligety su uvijek tu negdje, top 5, plus imaju 2 voznje. to nije zato sto su dominantniji u svojoj disciplini nego Svidnal u svojima, nego su tehnicke discipline takve....IMHO :)

    ajd dosta sam pisao o ovoj temi :)

    [Editirano] 14. ožujka 2013. u 16:39h
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   15:47h

    Član od:
    13.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    A gle, ovo se danas trebalo otkazati. Gledao sam prijenos i ako se Kroell relativno lišo izvukao onda je ishod jako dobar. Strašno je puhalo i na jednoj dekompresiji pred zavoj je sve strašno dizalo. Zavoj su prolazili na sreću. Kroell je nije imao. Voditelji na Eurosportu su govorili da im komentiranje nije ugodno jer samo čekaju kad će se netko povrijediti i da cijela stvar nema puno smisla.
    Što se tiče otkazivanja, održavanja i nadoknada ne znam što bih mislio. Možda da taj razvoj ne ide na ruku Austrijancima možda bi se i nešto radilo drugačije. Teško je sad ovako govoriti, ali pobogu pa i Wimbledon se igra ponedjeljkom kad je u nedjelju nemoguće vrijeme...
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   14:47h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Eto, da li je osvajač VKG najbolji skijaš sezone? Ne znamo, pobjedio je bez ispaljenog metka. Svindal nije ni dobio priliku na kraju. Loše, sve lošije.
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   14:46h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Da, Ivica je startao treći... Dobro da nije stradao još gore nego je već ozljeđen. Kome Krol da se žali sada!? Kostelići bar mogu udariti po Hujari i Austrijancioma, ovaj mora ćutati!
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   14:43h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    " Šta se to zbiva tamo!? Daj neki telegrafski prijenos. "
    (Član minja)
    Upravo sve otkazano. U jednom zavoju ih je sve dizalo, Ivica preživio, još nekoliko njih jedva, a Klaus je završio u mreži i helikopteru. Bez veze forsiranje trke.

  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   14:35h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Šta se to zbiva tamo!? Daj neki telegrafski prijenos.
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   13:57h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ne razumijem čemu sve ovo što gledam na telki. Hujara se pogubio, netko će ozbiljno nastradat, Klaus možda i je. Idiotluk je sve skupa!!
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   10:29h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ...samim tim što se zbog vremena puno rijeđe otkazuje slalom i VSL nego brze discipline. Znači tehničari sa većom sigurnosti i vjerojatnosti da će uzeti bodove dolaze na završnicu.
  • Objavljeno: 14. ožujka 2013.   10:00h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    SG pomaknut start na kasnije, možda opet ništa. Stvarno je glupo da trka može biti danas ili nikad, ali treba staviti i rok, 7 ili manje dana. Ovakva pravila ne idu nikome na ruku, a sve skupa pada i atraktivnost pogotovo time što je za gledanost i samo natjecanje sigurno bolje da se pofajtaju do kraja.

Prikazano 10 od 19 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234937
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr