06.01.2015.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

M. Hirscher: "Moj najbolji nastup na najvažnijoj utrci u godini"

Činilo se to nama tako ili ne, ali Sljeme ispisuje neke od najljepših sportskih priča. Točnije, u nasljeđe nam ostavlja pustolovine različitih aktera koji se odreda svi slažu u jednom.

Snow Queen Trophy jedna je od najvažnijih utrka u svijetu, ali obronci Medvednice nisu uvijek svima bili naklonjeni. 

"Kada sam prvi puta nastupao u Zagrebu, nisam se niti plasirao u drugu vožnju. Dok je ovo danas bila moja najbolja vožnja na Sljemenu ikada. To mi je izrazito bitno jer je riječ o jednoj od najvažnijih utrka u godini. Toliko se toga promijenilo unatrag nekoliko godina. Prije sam imao brzinu, ali nisam imao konstantu. Sjetite se samo mojih silnih ispadanja!" – podsjetio je okupljene.

Marcel je ponudio i zanimljiv odgovor na pitanje, čini li mu se da je staza bila preledena?

"Znate što, kad imate dobro podešenu i servisiranu opremu onda nije, jednostavnije od toga ne može biti."

Iako je danas postao najuspješniji austrijski skijaš svih vremena s ostvarenih 15 slalomskih pobjeda, on za to ne mari previše.

"To će mi možda biti zanimljiv podatak jednog dana kada budem u mirovini. Sada? To me ne zanima. Jedini istinski šampion kojeg nitko nikada neće dostići bio je Ingemar Stenmark (SWE)." zaključio je Hirscher.

-.--.-

Felix Neureuther (GER) mogao bi postati novi promotor zagrebačke utrke. S njegovih ustiju nije silazio osmijeh dok je komplementirao organizaciju utrke, publiku i stazu (za njegov ukus djelomično (pre)ledenu).

"Prije početka sezone bio sam ozlijeđen stoga sam propustio većinu treninga u pripremnom razdoblju. Pokušajte shvatiti moje čuđenje kada sam početkom sezone zaredao s odličnim nastupima te pojačanim treninzima. Drago mi je zbog toga jer sam stigao u Zagreb koji je uz bok velikih slalomskih klasika, spreman. Dapače kad bolje razmislim usporedio bih ga s Kitzbuhelom. Teško da postoji neki segment koji bi se ovdje mogao unaprijediti. Ovakvo navijanje i ovakav pristup organizatora prema nama predstavlja tender kakav bi on trebao biti svugdje. To je ono što želimo u Svjetskom kupu od skijanja." konstatirao je Felix.

-.-Goran Razić-.-

Da gdje 'ima dima ima i vatre' danas nam je potvrdio Sebastian-Foss Solevaag (NOR). Upravo je njega prije dva dana spomenula njegova kolegica Nina Loeseth (trećeplasirana), navevši ga kao odličnog prijatelja iz djetinjstva s kojim provodi većinu vremenu. "Pazite se tog klinca, uskoro će napraviti veliki rezultat" – rekla nam je, kao da je znala.

"Chatao sam s Ninom oko uvjeta na stazi. Rekla mi je da je ledeno i skrenula mi pozornost na dijelove kojih se moram pripaziti. Dala mi je odličan savjet, stisnuo sam od početka. Ovo je moje prvo postolje u životu i drago mi je da sam se na njega popeo baš u Zagrebu."

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 273441
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr